En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?
Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Temmuz ayında hızlandı. Bankalar arka arkaya faiz indirimi uyguluyor. En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş arttı. Konut kredisi faiz oranları ortalaması son iki haftada 8 puan geriledi. Temmuz başından itibaren Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Şekerbank, Anadolubank, QNB Finansbank, Kuveyt Türk, HalkBank ve Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarında bir veya birden fazla kez faiz indirimi uyguladı. 

Bankaların ortalama konut kredisi faizleri güncel olarak %1.97’ ye geriledi. En düşük tabela konut kredisi faiz oranı %1.5’e düştü. Kampanyalı konut kredileri için ise faiz oranları %0.98’den başlıyor. Bankaların en uygun konut kredisi faiz oranlarını sunduğu kampanyaları KrediPazari.com araştırdı. 

Firma Katkı Paylı Konut Kredisi 
Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk Bankası'nın uygulamaya devam ettiği firma katkı paylı konut kredisi kapsamında bankalar konut firmalarıyla anlaşmalı olduğu konutlara %0.98 faiz oranlı kredi vermeye devam ediyor. 10 yıla kadar vade seçeneğinin sunulduğu kampanya kapsamında yurt genelinde yüzlerce konutu %0.98 faiz oranı ile almak mümkün. 

Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi 
İpotek yoluyla bankalara geçen konutların sayısının artması ile VakıfBank ve HalkBank düşük faiz oranları ile Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi ile konut satışı uygulamaya devam ediyor. Söz konusu kampanya için VakıfBank 10 yıl vadeye kadar %1.30 faiz oranı uygularken ayrıca kredi kullanan vatandaşa konutun satış fiyatı üzerinden %20 indirim uyguluyor. HalkBank ise %1.35 faiz oranı ile 10 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. Her iki bankada ilgili kredi ürününü ekspertiz ve diğer birçok dosya masrafından muaf tutuyor. 

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi 
En yeni kampanya olan Enflasyon endeksli konut kredisi dahilinde Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank ve DenizBank TÜFE oranlarına bağlı olarak düşüş gösteren kredi ürünü kullandırıyor. Vatandaşın yüksek maliyetler nedeniyle konut talebinin ertelememesini hedefleyen kampanya dahilinde ilerleyen aylarda sert düşüş göstermesi beklenen enflasyon oranları bağlı kredi faizlerinin de düşmesi bekleniyor. Konut kredisi faizleri TÜFE oranının 3, 6 ve 12 aylık ortalaması üzerine bankanın %0.19 kar marjı eklenerek hesaplanıyor. Söz konusu faiz Temmuz ayında %1.5 olarak uygulanıyor. 

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama 
KrediPazari.com’un araştırmalarına göre en düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 250.000 TL tutarlı konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 3.550 TL oluyor. Kredinin vade sonun masraflar hariç toplam geri ödemesi 426.000 TL’ ye karşılık geliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181