Ev kredisi kaç günde belli olur?
Konut kredisi kullanacak kişilerin merak ettiği ev kredisi kaç günde belli olur sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Ev kredisi kaç günde belli olur sorusunun detayları şu şekilde;
Kredi kullanmak için başvuruda bulunan kişiler 3 aşama ile karşılaşıyor. Bu aşamaların ilki konut kredisi başvurusunun banka tarafından ön onayı oluyor. Banka kişilerin gerekli şartları yerine getirdiğini tespit ettikten sonra 1 veya 2 gün içerisinde kredi başvurusunda bulunan kişiye olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapıyor. 

Onaylanan krediler için bankanın seçmiş olduğu eksper tarafından değer tespiti yapılır. Eksperin size verdiği randevu tarihinde konut kredisi çekilmek istenen gayrimenkul gerçek değeri ve krediye uygun olup olmadığı bulunur. 

Ön onay ve ekspertiz süreçleri ortalama 4 iş günü sürer. Bu 2 aşamadan sonra son aşama başlar. Son ve 3. aşamada ise bankanın onayı olur. Ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80'ini kullanabileceğiniz konut kredisi için bankadan onay çıkarsa banka ile sözleşmeler imzalanır.

Ev kredisi kaç günde belli olur sorusunun detaylarını sizler için derledik. ev kredisi kaç günde alınır ve ev kredisi kaç günde çıkıyor ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181