İş Bankası'ndan kredi faizlerinde indirim müjdesi!
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali kredi faiz oranlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yüzde 5 büyümesi için yüzde 15 kredi büyümesi gerektiğini ve sermaye yeterliliklerinin bugünkü seviyelerde korunmak zorunda olduğundan bahseden Bali, bireysel ve esnaf kredi faizlerini aşağı indireceklerini aktardı.

İhtiyaç kredisini aylık yüzde 1,20'den yüzde 1,15'e, konut kredisini yüzde 0,95'ten yüzde 0,90'a, taşıt kredilerinde sıfır taşıtta faizi ise yüzde 1,18'den yüzde 1,10'a çekeceklerini belirten Bali, "Fonlama ve aracılık maliyetlerinde düşüş gözlersek indirimlere devam edeceğiz" dedi.

2016 iş planlarının devam ettiğini ve hedeflerde revizyona gitmediklerini açıklayan Bali, Perakende müşterilerinden irili ufaklı satışlarla 11 milyar dolarlık satış gördük. Uluslararası toplantılarda muhataplarımıza bu durumu anlatınca anlamakta zorluk yaşadılar. Üçüncü sınıf ülke olma riski ile karşı karşıya iken, birinci sınıf demokratik ülke durumuna geldik" ifadelerini kullandı.

Özince'den faiz indirimine destek
Ekonominin canlanması için reel sektör ile bankacılık kesimi arasında tartışma konusu olan faizlere ilişkin Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’den hükümete destek vermişti. 

Özince, “Uzun yıllar faiz konusunda farklı düşüncelerim oldu. Faizin tabii ki piyasanın, piyasa şartlarının bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Fakat faizin yüksekliğiyle ilgili eleştirilere de artık bir miktar katılır oldum” dedi.

Özince, hükümetin faizlerin düşürülmesi gerektiği yönündeki eleştirilerine neden katıldığını şöyle açıkladı:
“Enflasyon tek haneli rakamlardaysa faizin çift haneli rakamlarda olmasının bir anlamı yok. Çünkü faiz dediğimiz zaman özellikle tasarruf mevduatı faizinden hareket edeceksek, bir ayı, üç ayı konuşuyoruz. Birisi kalkıp da bana derse ki, iyi ama siz bir yıllık mevduatta çift haneyi düşünmüyorsunuz, burada biraz duraksar hak verebilirim belki. Ama bugün Türkiye’de ortalama vadeli mevduat iki ay vadeliyse bunun da aynen interbank faizi gibi (ki interbank da günlüğü ifade ediyor) iki haneli olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Fortune Turkey

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181