'Konut kredilerinde faizler 0,65 noktasına kadar inmeli!'
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, konut kredilerinde faiz oranlarının yüzde 1'in altına, hatta 0,65 noktasına kadar inmesinin beklendiğini, bu gerçekleşirse sadece inşaat sektörünün değil, tüm ekonominin canlanacağını belirtti.

Demirtaş, tapu, alım-satım, belediye inşaat ruhsat, yol, kanal gibi katılım bedelleri ve oturma raporu harçlarında da indirim uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu indirimlerin satış fiyatlarına olumlu yansıyacağını vurgulayan Demirtaş, inşaat sektörünün canlanması için ayrıca kentsel dönüşüme de hız verilmesi gerektiğini belirtti. Demirtaş, bina bazındaki dönüşümlerden ziyade ada, sokak, mahalle hatta semt bazında dönüşümlere ihtiyaç olduğunu bildirdi.

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181