Konut kredilerinde son durum 2018!
Konut kredilerinde son durum 2018 detaylarını sizler için araştırdık. ​Merakla beklenen ev kredileri düşecek mi sorusunda edinilen bilgilere göre bankalar tarafından yapılacak olan kampanya en az 3 aylık süreyle Ziraat, Halk ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankasının yanı sıra aralarında Ziraat ve Vakıf Katılım’ın yer aldığı iki kamu katılım bankası tarafından başlatılacak.

Konut kredilerinde son durum 2018 detayları şu şekilde; Ziraat Bankası'nın önderliğinde başlatılacak olan kampanya ile bu toplam 5 bankada  konut kredisi faiz oranları aylık yüzde 1.25 ile yüzde 1.35 aralığında olan faiz oranları yüzde 1’in altına düşürülecek. Bu şekilde konut faizleri 36 puan inerek yüzde 0.99’dan kredi oranları kullanılabilecek. Başlatılacak bu kampanya ile birlikte 10 yıl vadeyle 200 bin lira kredi alan bir kişinin aylık ödemesi 3 bin 375 liradan 2 bin 855 liraya düşecek. Edinilen bilgilere göre konut kredisi faiz oranlarının 10 Mayıs 2018 tarihi itibari ile düşmesi bekleniyor. 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamaya göre bankaların konut stokunu azaltmak için kampanya yapacağı duyuruldu. Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gire konutta KDV indirimi ve tapu harcı indiriminden sonra gözler konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. Bankaların yapacağı kampanya doğrultusunda faizlerin düşürüldükten sonra sektörün hareketlenmesi bekleniyor. Gayrimenkul sektörünü canlandıracak bu düzenlemeler neticesinde konut satışlarının hızlı bir şekilde artış göstermesi öngörülüyor.

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşecek sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.comtr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181