Konut kredisi ara ödeme!
Konut kredisi ara ödeme ile ilgili tüm detayları sizler için araştırdık.  Ev sahibi olmak isteyen kişiler beğendikleri ve almak istedikleri eve nakit paraları yetmediği için konut kredisi kullanıyor.  Vade yükseldikçe faizlerinde yükseldiği konut kredisini kullanan kişilerin kafalarına bazı sorular takılıyor. 

Konut kredisi ara ödeme hakkında net bir bilgi vermek gerekirse; Aylık taksit ödemeleri dışında fazladan yapılan bir kredi ödemesi diyebiliriz. Konut kredisi ödemeleri yapılırken farklı seçenekler kredi kullanıcılarına sunuluyor. Aylık eşit taksitlerle ödeme, artan taksitlerle ödeme ya da esnek olarak ödeme gibi seçeneklerin bulunduğu konut kredisi ev alacakların imdadına yetişiyor. Konut kredisi aylık taksit ödemeleri, her ay ödeyeceğiniz kredi anaparası ile bankayla anlaştığınız oranda faiz tutarının toplanması ile bulunur. Peki ara ödemenin avantajları nelerdir?

İşte konut kredisi ara ödeme avantajları;
- Ara ödeme yapıldığı taktirde taksit sayısında düşüş olur,
- İyi bir miktarda ara ödeme yapıldığında taksit sayının yanında ödenen faiz tutarı da azalır,
-  Ara ödemeleri önceden belirleyip, doğru bir planlama yapmak gerekir. Fakat elinize biranda toplu para geçtiyse düzensiz şekilde de ara ödeme yapılabilir.

Konut kredisi ara ödeme cezası nedir?
Konut kredisi ödeme planında yer almayan bir zamanda ara ödeme yapıldığı taktirde banka konut kredisi ara ödeme cezası talep eder. Ara ödeme cezası, ödeme planı dışına çıkıldığı ve bankanın faiz gelirinin düşmesine neden olunduğu için uygulanır.

Konut kredisi ara ödeme cezası ne kadar?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen konut kredisi ara ödeme cezası oranı konut kredisinin kalan vadesi 36 aydan düşükse yüzde 1, 36 aydan fazlaysa yüzde 2 oranında uygulanır.

Hilal MSİRİLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181