Konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekenler!
Konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Gerek yatırımlık olsun gerekse oturma amaçlı olsun birçok insan ev sahibi olmak için konut kredisi kullanıyor. Hal böyle olunca da aradığı evi bulan kişiler vakit kaybetmeden konut kredisi başvurusunu yapmak istiyor. Fakat konut kredisi kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

İşte konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekenler;
- Konut kredisi kullanacakların öncelikle yapması gereken kredi notunu kontrol etmektir. Kredi notu düşük olan bir kişinin konut kredisi çekme olasılığı çok düşüktür. Kredi notunuzu yüksek tutmak için yapmanız gereken ödemelerini düzenli olarak yapmaktır.
- Banka tarafından alacağınız evin ekspertiz değerinin yüzde 80'i kadar kredi verildiği için kalan yüzde 20'lik kısmı hesaplayıp sizin temin etmeniz gerekmektedir.
- Aylık bütçenizi ve acil bir durumda yapılabilecek harcamaları göz önünde bulundurarak konut kredisi kullanmanız yararınıza olacaktır. Aksi taktirde acil bir durumda yapacağınız ekstra harcamalar bütçenizi sarsabilir.
- Bir ev alırken fazla araştırma yapmak sizin için iyi olacaktır. Aynı konumda aynı özelliklere sahip birkaç evi karşılaştırarak kendinize en uygun evi seçmelisiniz. Ayrıca beğenilen evin krediye uygun olup olmadığını da araştırmak gerekmektedir.
- Birçok eve baktınız ve en sonunda bir evi çok beğendiniz bu durumda yapmanız gereken ev ile alakalı araştırma yapmak olmalıdır. Evin bütün bakımları yapılmış mı, deprem testleri yapılmış mı, tapu ile alakalı bir sorun var mı gibi soruların cevaplarını araştırmanız gerekmektedir.
- Ev ile ilgili büyün araştırmalar tamamlandıktan sonra son olarak bankaların kredi faiz oranlarına, aylık ödeme tablolarına ve oluşabilecek diğer masraflarına bakılmalıdır. Kendinize en uygun bankayı bulduktan sonra konut kredisi çekmek için başvuruda bulunabilirsiniz.

Konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181