Konut kredisi en fazla kaç ay vade ile alınabilir?
Kredi ile konut sahibi olmayı düşünenlerin merak ettiği konut kredisi en fazla kaç ay vade ile alınabilir sorusunu sizler için araştırdık. Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus vade süresi ne kadar uzarsa faizlerinde o kadar yükseleceği oluyor. Yani siz taksitlerinizi uzun vadede ödemek istiyorsanız bununla doğru orantılı olarak konut kredisi faiz oranı da banka tarafından belirlenen oranlarda artıyor. İşte konut kredisi en fazla kaç ay vade ile alınabilir sorusunun detaylı cevabı...

Konut kredisi en fazla kaç ay vade ile alınabilir?
Konut kredisinin vade seçenekleri bankalara göre değişiyor. Bazı bankalar konut kredisini 120 ila 180 ay ile sınırlandırırken, bazı bankalarda 240 yada 300 ay vadeli kredi seçeneği bulmak mümkün oluyor. Ancak dikkat edilmesi konu, konut kredisinde vade uzarken taksit tutarlarında ki düşüşün kayde değer oranda olması. Eğer taksit tutarı, ödemeleri rahatlacak şekilde düşüş göstermiyorsa toplam faiz tutarını artırmamak için, vadeyi mümkün olduğunca kısa tutmak gerekiyor. Özellikle 10 yıl üzerindeki vadelendirmelerde faiz yükünün oldukça arttığı görülüyor.

Konut kredisi için gerekenler haberimizde ulaşmak için tıklayınız.

Güncel konut kredisi faiz oranları Aralık 2017 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181