Konut kredisi erken ödeme cezası!
Konut kredisi erken ödeme cezası detaylarını sizler için araştırdık. Vade yükseldikçe faizlerinde yükseldiği konut kredisini kullanan kişiler ellerine toplu para geçtiğinde borçlarını erkenden kapatmayı istiyor. Fakat konut kredisi erken kapatma işlemi yapıldığı zaman belli bir ceza uygulanıyor. 

Konut kredisi erken ödeme cezası detayları şu şekilde; Ev sahibi olmak isteyen kişiler beğendikleri ve almak istedikleri eve nakit paraları yetmediği için konut kredisi kullanıyor. Fakat konut kredisini erken kapatma işleminde bazı yaptırımlar uygulanıyor.

Taşıt kredisi ya da ihtiyaç kredisini erket kapatmada uygunlanan erken ödeme indirimi konut kredisinde geçerli olmuyor. Konut kredisi erken ödendiği taktirde banka tarafından erken kapatma cezası uygulanıyor. Yani konut kredisinin tamamını veya 1 aylık taksit bedelinden daha az olmamak kaydıyla taksit ödemesini vadesi gelmeden yapan kişiler için bankalar tarafından uygulanan cezaya konut kredisini erken kapatma cezası deniyor.

Konut kredisini erken kapatmanın cezası bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Konut kredisini erken kapatma cezası 36 aydan az olanlar için kredi tutarının yüzde biri iken vadesi 36 aydan fazla olanlar için ise kredinin yüzde ikisi olarak uygulanıyor.

Konut kredisi erken ödeme cezası ile ilgili gelişmeleri ve detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181