Konut kredisi faiz indirimi yapan bankaların sayısı artmaya devam ediyor!
Konut kredisi faiz indirimi yapan bankalar konut alıcılarını sevindirdi. 2018'in son aylarında yükselişini sürdürerek konut alacakları olumsuz etkileyen konut kredisi faizleri 2019'un ilk ayları ile birlikte düşüşe geçti. Bankaların birbiri ardına yaptıkları indirimlerle konut kredisi faizleri düştü. Ortalamalarda 1,68 olan konut kredisi faizleri şu günlerde 1,49'a kadar geriledi.

Ödenen toplam tutarı oldukça etkileyen konut kredisi faiz indirimi ile aylık taksitlerde de önemli bir düşüş oldu. Özellikle büyük şehirlerde peşinatı olanlar için çekilecek konut kredisi aylık ödemeleri kira tutarlarına yaklaştı. Böylece ev almak isteyenler kira ödemektense ev sahibi olmayı tercih edebiliyorlar. 

Ev sahibi olmak isteyenler için bankaların yaptığı konut kredisi faiz indiriminin yanı sıra 31 Mart'a kadar kdv indirimi de devam ediyor. Yüzde 8 olan kdv oranı 31 Mart'a kadar yüzde 1 olarak ödeniyor.

Ayrıca tapu harcı indirimin de de son gün 31 Mart 2019. Yüzde 4'ten yüzde 3'e indirilen tapu harcı ile 31 Mart'a kadar konut alımlarında tapu harcı alıcı ve satıcıdan yüzde1'5 olmak üzere ayrı ayrı alınıyor.

Güncel konut kredisi faiz oranlarını takip etmek için tıklayınız

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181