Konut kredisi faizleri yeni haftaya nasıl başladı?
Bankaların kredi faiz oranları tüm hızı ile düşmeye devam ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Merkez Bankası’nın Eylül ayı politika faizlerinde ikinci defa indirim gerçekleştirmesi düşme eğiliminde olan kredi faiz oranlarındaki indirimleri hızlandırdı. Repo faizlerinin ikinci defa düşmesi ile ticari kredilerden, taşıt, ihtiyaç ve konut kredisine kadar tüm kredi türlerinde faiz oranları düştü.

Repo faizlerinin ikinci defa düşmesi ile dokuz banka konut kredisi faizlerinde bir yada birden fazla kez indirim uyguladı. İş Bankası, Akbank, Garanti BBVA, Kuveyt Türk Bankası, Yapı Kredi Bankası, VakıfBank, Halkbank, Şekerbank ve kampanyalı kredi ürünü için ICBC konut kredisi faiz indirimi gerçekleştirdi. 

Güncel olarak bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.56’ya kadar geriledi. En uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın kampanyalı konut kredisi ürünü kapsamında sunulan %0.99 faiz oranı olmaya devam ediyor. Özel Bankalarda ise en düşük konut kredisi faiz oranı %1.14’e kadar geriledi.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları üzerinden 150.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında en uygun aylık taksit tutarı yaklaşık 2.150 TL oluyor. Toplam geri ödeme tutarı ise yaklaşık 257.00 TL’ ye karşılık geliyor. 

23 Eylül itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durumu Kredi Pazarı listeledi.

Ziraat Bankası Konut Kredisi
Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı sunuyor. 

HalkBank Konut Kredisi
HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için %0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise 15 yıl vadeye için %1.21 faiz oranı sunuyor. 

VakıfBank Konut Kredisi 
VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek %0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında %1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk Bankası 
Kuveyt Türk Bankası kar payı oranlarında uyguladığı indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar payı oranlarını %1.14’e indirdi.
 
TEB Konut Kredisi 
TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar %1.15’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri ise halen %2.58 seviyelerinde. 

İş Bankası Konut Kredisi 
İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını %1.17’ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise %1.75’e geriledi. 

Akbank Konut Kredisi 
Akbank konut kredisi faiz oranlarını 4 yıl vadeye kadar %1.23’e, 10 yıl vadeye kadar ise %1.19’e kadar düşürdü. 

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi
Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasında 10 yıla dek tüm vadelerde %1.26 faiz oranı sunuyor.

Garanti BBVA Konut Kredisi 
Garanti BBVa ise konut kredisi faiz oranlarını 1 yıla kadar %1.31’e, 2 yıl vadede kadar %1.29’a ve 10 yıl vadeye kadar %1.26’ya düşürdü. 

İNG Konut Kredisi 
İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 2 yıl vadeye kadar %1.39, 3 ile 10 yıl vade arasında ise %1.29 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. 

ICBC Konut Kredisi
ICBC Bank kampanyalı konut kredisi için %1.36, tabela faizleri kapsamında ise %2.4 faiz oranı sunuyor. 

QNB Finansbank Konut Kredisi
QNB Finansbank faiz indirimi sonrasında 10 yıl vadeye dek %1.36 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

DenizBank Konut Kredisi 
DenizBank kampanyalı konut kredisi için %1.37 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise %2.75 faiz oranı sunuyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı 
Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek %1.37 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 

Şekerbank Konut Kredisi
Şekerbank indirim sonrasında  5 yıl vadeye kadar %1.49, 7 yıl vadeye kadar %1.54 ve 10 yıl vadeye kadar %1.64 faiz oranı uygulamaya başladı. 

Anadolubank Konut Kredisi 
Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 5 yıl vadeye kadar %1.85, 10 yıl vadeye kadar %1.94 faiz oranı sunuyor.

HSBC Konut Kredisi 
HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar %1.99 faizli konut kredisi kullandırıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181