Konut kredisi kapatma!
Kredi kullanarak ev sahibi olan kişiler tarafından merak edilen konut kredisi kapatma detaylarını sizler için araştırdık. 

Vade yükseldikçe faizlerinde yükseldiği konut kredisini kullanan kişiler ellerine toplu para geçtiğinde borçlarını erkenden kapamayı düşünüyor. Fakat konut kredisi erken kapatma işlemi yapıldığı zaman belli bir ceza ile karşı karşıya kalınıyor.

Konut kredisi kapatma detayları şu şekilde;
Konut kredisini erken kapatma işlemi kredi kullanan kişiler tarafından yapılabiliyor.Taşıt kredisi ya da ihtiyaç kredisini erken kapatmada uygunlanan erken ödeme indirimi konut kredisinde geçerli olmuyor. Konut kredisi erken ödendiği taktirde banka tarafından erken kapatma cezası uygulanıyor. Yani konut kredisinin tamamını veya 1 aylık taksit bedelinden daha az olmamak kaydıyla taksit ödemesini vadesi gelmeden yapan kişiler için bankalar tarafından uygulanan cezaya konut kredisini erken kapatma cezası deniyor.

Konut kredisini erken kapatmanın cezası bankadan bankaya değişiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen konut kredisi erken kapatma cezası 2019 oranı konut kredisinin kalan vadesi 36 aydan az olanlar için kredi tutarının yüzde biri iken vadesi 36 aydan fazla olanlar için ise kredinin yüzde ikisi olarak uygulanıyor.

Konut kredisi kapatma detaylarını sizler için derledik. konut kredisini erken kapatmanın cezası v konut kredisi erken ödeme cezası 2019 ile ilgili gelişmeleri ve detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181