Konut kredisi yapılandırma avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Kredi borcu olan kişilerin merak ettiği konut kredisi yapılandırma avantajları ve dezavantajları nelerdir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. Konut kredisi yapılandırma yapıldığı taktirde oluşacak avantaj ve dezavantajlardan bahsetmeden önce dilerseniz kısa bir konut kredisi yapılandırma hakkında bilgi verelim.

Daha önce alınan ve halihazırda ödemelerinin devam ettiği kredi borcunun güncel faiz oranları ile kapatılarak yeni bir kredi açılmasına konut kredisi yapılandırma denir. Konut kredisi yapılandırma işlemi gerçekleştirilmeden önce hangi banka tarafından yapılandırma yapılacağına karar verilmelidir. Bunun için de bütün bankaların anlık konut kredisi faiz oranlarına bakılması gerekmektedir. Banka seçildikten sonra  gelir belgesi, tapu fotokopisi ve kimlik belgesi ile konut kredisi yapılandırma işlemi için başvuru yapılmalıdır. 

Konut kredisi yapılandırma avantajları ve dezavantajları nelerdir sorusunun detayları şu şekilde;
Ev kredisi borcu yapılandırma işleminin en önemli faydası ödemelerin ve faizlerin daha düşük rakamlarla ödenecek olmasıdır. Konut kredisi yapılandırma işlemi gerçekleştirirken yapılandırmanın yapacağı bankanın kredi faiz oranlarının kredi kullanılan bankadan düşük olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde yapılandırmanın yapılacağı bankanın faiz oranlarının yüksek olması hiçbir şekilde fayda sağlamayacağı gibi ödemelerin de artmasına sebep olacaktır.

Örneğin kullanılan kredi yüzde 1,90 oranındayken yapılandırma yapılacak kredi oranının daha düşük olması gerekmekmektedir. Ancak arasında büyük bir değişim olmadığı taktirde yapılandırma işleminden bir kar elde edilemez. Ayrıca konut kredisi yapılandırma işleminin dezavantajlarından biri de konut kredisi yapılandırma cezası ödemektir. Yapılandırma işlemi yapıldığı taktirde yüzde 2 oranında ceza ödemesi yapılır.

Konut kredisi yapılandırma nasıl olur sorusunun cevabı için tıklayınız.

Konut kredisi yapılandırma avantajları ve dezavantajları nelerdir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181