Konut kredisi yapılandırma nedir?
Kredi borcu olan kişilerin merak ettiği konut kredisi yapılandırma nedir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Konut kredisi yapılandırma nedir sorusunun cevabı şu şekilde; Daha önce alınan ve halihazırda ödemelerinin devam ettiği kredi borcunun güncel faiz oranları ile kapatılarak yeni bir kredi açılmasına konut kredisi yapılandırma denir. Konut kredisi yapılandırma işlemi gerçekleştirilmeden önce hangi banka tarafından yapılandırma yapılacağına karar verilmelidir. Bunun için de bütün bankaların anlık konut kredisi faiz oranlarına bakılması gerekmektedir. Banka seçildikten sonra  gelir belgesi, tapu fotokopisi ve kimlik belgesi ile konut kredisi yapılandırma işlemi için başvuru yapılmalıdır. 

Yapılandırma başvurusu onaylandığı taktirde eski bankadan kapama yazısı alınarak yeni bankaya iletilmelidir. Alınan bu kapama yazısı güncel borcunuzu gösterir ve bu borcun ödenmesi durumunda ev üzerinde bulunan ipoteğin kalkacağını göstermektedir. Daha sonra yeni bankanız tarafından konutunuza 2. dereceden ipotek konulur. Yeni banka borç miktarını eski bankaya ödeyerek ipoteği kaldırır ve kendisinin koyduğu ipotek 1. dereceden olur.

Konut kredisi yapılandırma işlemini gerçekleştirirken yapılandırmayı yapacağınız bankanın kredi faiz oranlarının sizin kullandığınız faiz oranlarından düşük olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer yapılandırmaya yapacağınız bankanın oranları sizin kredi aldığınız oranlardan yüksek ise aylık taksit ödemelerinizin ve faiz miktarınızın artacağını unutmamanız gerekir. Unutulmaması gereken bir diğer konu ise yapılandırma işleminin kredi alınan bankada gerçekleştirilmesi durumunda transfer ücreti alınmayacağıdır.

Konut kredisi yapılandırma nedir sorusunun detaylı cevabı haberimizde yer alıyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181