Konut kredisinde vade kısaltma yapılabilir mi?
Ev almak isteyen fakat toplu parası bulunmayan birçok kişi konut kredisine başvuruyor. Aylık ödenebilecek taksit tutarına göre belirlenen vade ile birlikte tüm kredilerde olduğu gibi konut kredisinde de değişen faiz oranları uygulanıyor. Vade sayısı arttıkça faiz oranı da artıyor. Konut kredisini çekerken belirlenen aylık ödeme miktarını arttırabilecek durumda olanlar içinse akla gelen ilk soru konut kredisinde vade kısaltma yapılabilir mi oluyor. İşte konut kredisinde vade kısaltma yapılabilir mi? sorusunun cevabı...

Konut kredinizi erken kapatmak istiyorsanız; Konut kredisini erken kapatmak mantıklı mı? Ceza yada indirim var mı? haberimize de göz atabilirsiniz...

Konut kredisinde vade süresi neden önemli?
Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus vade süresi ne kadar uzarsa faizlerinde o kadar yükseleceği oluyor. Yani siz taksitlerinizi uzun vadede ödemek istiyorsanız bununla doğru orantılı olarak konut kredisi faiz oranı da banka tarafından belirlenen oranlarda artacaktır.

Konut kredisinde vade kısaltma nasıl yapılır?
Konut kredisinde vade kısaltma işlemi yapmak mümkün. Kredinizi alırken daha kolay ödeyeceğinizi düşündüğünüz taksit tutarınızı arttırarak vadenizi kısaltmak ve faiz tutarınızı düşürmek istiyorsanız bankanıza başvurmanız gerekiyor. Bankanıza konut kredisinin vadesini kısaltmak üzere başvurduğunuz taktirde çektiğiniz ana paradan kalan borç tutarınız tekrar yapılandırılarak yeni seçmiş olduğunuz vade doğrultusunda faiz oranı ve aylık taksitler tekrar belirleniyor.

Konut kredisi vade kısaltmasında ekstra bir ödeme yapılır mı?
Konut kredisinde vade kısaltma işlemi için yeniden yapılandırma yapılıyor. Yani bu bankanın insiyatifine bağlı olarak değişen, dosya masrafı veya komisyon gibi bazı giderlerle karşılaşabileceğiniz anlamna geliyor. Ancak konut kredisinde vade kısaltma işlemini krediyi çektiğiniz banka dışında tüm bankalardan yapabileceğiniz de unutmayın. Farklı bankaların yapılandırma sonrası sizden isteyeceği ekstra ödemeleri değerlendirip en uygun olanını tercih ederek konut kredisinin vadesini kısaltabilirsiniz.

Konut kredisi vadesini kısaltmak mantıklı mı?
Konut kredisinin vadesini kısaltmak uzun vadeli kredilerde mantıklıdır. Vadenizi kısalttığınız taktirde faiz oranlarının düşeceği gibi aylık taksitlerinizin miktarının da yükseleceğini unutmamanız gerekir. Aylık taksitlerinizi ödeyememeniz durumunda gecikme faizi uygulanır. Bunun için konut kredisi vadenizi kısaltmadan önce aylık taksitlerin bütçenizi nasıl etkileyeceğini değerlendirmeniz çok önemlidir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181