Konut kredisini erken kapatma cezası nedir?
Ev sahibi olurken kullandığımız konut kredisini erken kapatma cezası nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Ev sahibi olmak isteyen kişiler beğendikleri ve almak istedikleri eve nakit paraları yetmediği için konut kredisi kullanıyor. Vade yükseldikçe faizlerinde de yükseldiği konut kredisini kullanan kişiler ellerine toplu para geçtiğinde borçlarını erkenden kapatmayı istiyor. Konut kredisini erken kapatma cezası nedir sorusunun detaylı cevabı şu şekilde...

Konut kredisini erken kapatma cezası nedir?
Taşıt kredisi ya da ihtiyaç kredisini erket kapatmada uygunlanan erken ödeme indirimi konut kredisinde geçerli olmuyor. Konut kredisi erken ödendiği taktirde banka tarafından erken kapatma cevası uygulanıyor. Yani konut kredisinin tamamını veya 1 aylık taksit bedelinden daha az olmamak kaydıyla taksit ödemesini vadesi gelmeden yapan kişiler için bankalar tarafından uygulanan cezaya konut kredisini erken kapatma cezası deniyor.

Konut kredisini erken kapatma cezası ne kadar?
Konut kredisini erken kapatmanın cezası bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Konut kredisini erken kapatma cezası 36 aydan az olanlar için kredi tutarının yüzde biri iken vadesi 36 aydan fazla olanlar için ise kredinin yüzde ikisi olarak uygulanıyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181