Nisan sonunda hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?
Bankalar likidite piyasası, swap limitleri ve repo faizlerinde yapılan düzenlemeler sonrasında konut kredisi faizlerini düşürmeye başladı. Nisan sonunda hangi bankaların konut kredisi faizleri düştü?

Bankaların kredi faiz oranları Mart başında son yılların en düşük seviyesine kadar gerilemişti. 11 Mart itibariyle yurdumuzda ilk coronavirus vakasının görülmesi ve ardından gelen tedbirlerle ekonomik etkileri ile kredi faiz oranları yeniden yükselişe geçti. 

Covid-19 salgının ekonomik etkilerini bertaraf etmek için pek çok destek uygulandı. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı kararı ile konut kredisinde peşinat oranı %20’den %10’aa düşürüldü. Ardından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) bankalara tavsiye mektubunda kredi yapılandırma ve ödemelerinde kolaylık sağlanması ayrıca yeni finansman sağlanmasında şartların gevşetilmesini tavsiye etti. Bu tavsiyenin ardından bankalardan kredi borcu erteleme ve kolay koşullarda kredi kampanyaları doğdu.

Küresel risk iştahının azalması ve güvenli liman talebi ile döviz kurlarını hızla yükselitti. Yükselen kura karşı düşük faizle mücadele eden bankalara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) swap işlem limitlerini arttırma kararı geldi. Ayrıca piyasa yapıcı bankalarda reponun altında faizlerle desteklendi. 

Son olarak Merkez Bankası’nın da Nisan ayı para politikası faizlerinde beklenti üzerinde 100 puan indirim yapması ile bankaların likiditeye erişim maliyetleri azaldı. 

Coronavirus salgının oumsuz etkileri ile faizlerini artırmaya başlayan bankalar gelişmeler sonrasında yeniden faiz oranlarını düşürmeye başladı. KrediPazari.com’un araştırmalarına göre son bir haftada konut kredisi faizleri düşen bankalar şu şekilde;
 
Yapı Kredi 
Yapı Kredi Bankası tüm konut tercihleri için limit sınırı olmaksızın %0.89 faizle kredi sunuyor. 

İNG
İNG indirim sonrasında tabela faizleri için %0.95, kampanyalı kredi faizleri için %0.93 faizli kredi kullandırıyor.

TEB 
TEB faiz indirimi sonrasında konutlara %0.94 oranla kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk
Kuveyt Türk Bankası aylık %0.94 kar payı oranı ile konut finansmanı sunuyor.

Garanti BBVA
Garanti BBVA 10 yıl vadeye dek %1.03 oranla, 20 yıla kadar ise %1.20 faizle kredi kullandırıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181