Şehit ailelerine faizsiz konut kredisi müjdesi!
656 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının dün kurayla kamuya ataması yapıldı. Kura törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü atamalar hariç 1996'dan bu yana toplam 30 bin 892 vatandaşın atamasının yapıldığını belirterek, "1996'dan itibaren 18 yıl boyunca 16 bin 502 kişinin ataması yapılmışken, sadece son 2 yılda 14 bin 390 kişinin atamasını yaptık" dedi.

Geçen hafta Meclis'te kabul edilen torba yasa ile istihdam imkanlarının kapsamını biraz daha büyüttüklerini hatırlatan Davutoğlu, anne, baba için 45 yaş sonrasına hak sağladıklarını, silahlı kuvvetler mensubu ile güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara da 1 istihdam hakkı tanıdıklarını, vazife malulu er-erbaşlar ile kamu görevlilerinin anne ve babalarına aylık bağlamada aranan muhtaçlık şartını kaldırdıklarını, ağır malul olan gaziler gibi köy korucularına da bakım desteği getirdiklerini, desteğin miktarını asgari ücretin net tutarının 2 katına çıkardıklarını anlattı. Davutoğtu, "Faizsiz konut kredisinden yararlanamayan şehit ve gazi yakınları artık bu haktan faydalanacak" dedi.

ELEKTRİK VE SU UCUZ
Davutoğlu, harp malulu kapsamındakiler ile tüm er-erbaşların aylıklarında artış sağladıklarını, vazife malulu kamu görevlilerine derece ve kademe ilerlemesi yaparak aylıklarını artırdıklarını belirtti. Davutoğlu, şehit yakını ve gazilere, elektrikte yüzde 40, suda yüzde 50 indirim sağlandığını, gazi yakınları ücretsiz seyahat edeceğini bildirdi.

Takvim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181