Yüzde 0.79 faiz oranlı konut kredisi hangi bankada?
Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile bankalara ödenen kredi maliyetleri de azaldı. 500.000 TL’lik konut için kredi kullanıldığında geçen senenin aynı ayına oranla bir konut değerine yakın kar elde ediliyor.

Bankaların konut kredisi faizleri yaklaşık yedi aydır sert şekilde düşüş ivmesinde hareket ediyor. Merkez Bankası’nın %24 seviyesinde yer lana haftalık repo faiz oranlarını Temmuz ayında başlayarak ilerleyen yedi ayda aralıksız şekilde 1275 puan düşürerek %11.25’e düşürmesi bankaların likidite maliyetleri büyük oranda düşürdü. 

Maliyetleri büyük oranda düşen bankalar da kredi faiz oranlarında sert indirimler gerçekleştirdi. 2019 yılına %2.3 oranında başlayan tabela konut kredisi faiz oranları geçen yılın ikinci yarısında %2 seviyelerinde yer alıyordu. Yılın ikinci yarısından sonra kamu bankaları öncülüğünde gerçekleşen sert faiz indirimleri sonrasında bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması seneyi %1.3 düzeylerinde kapattı. 

2019’un ikinci çeyreği sonrasında son üç buçuk senenin en düşük oranlarına inen konut kredisi faizleri önce %1’in altına indirdikten sonra yeni yıl itibariyle %0.70’li seviyelere kadar düştü. 

En büyük oranda faiz indirimleri konut kredisinde yaşanırken, geçtiğimiz yılın ortasında %2’nin üstünde yer alan ihtiyaç kredisi faizleri %0.89’a kadar, aynı dönemde %2’nin üstünde yer alan taşıt kredisi faizleri ise yerli üretim otomobiller için %0.49’a kadar geriledi. 

En Uygun Konut Kredisi 
Güncel olarak en uygun konut kredisi faizi Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank tarafından sadece ilk kez satışa sunulan konutlara özel olarak %0.79 oranında yer alıyor. İkinci el konut talepleri için ise en uygun konut kredisi faizi %0.89 olarak sunuluyor. 

Konut Değerince Kar 
Konut kredisinde son bir sende bir ev maliyeti kadar kara geçildi. Geçtiğimiz sene şubat ayında en düşük oran olan %1.98 faiz oranı yerine güncel olarak en düşük faiz olan %0.79 ile kredi kullanan tüketici 400.000 TL’lik kredi de 812.000 TL öderken şu an sadece 275.000 TL faiz ödüyor. Son bir sene de 500.000 TL’lik bir konut için çekilebilecek azami tutar olan 400.000 TL tutarda kredi kullanan tüketici konut değerince kar elde etti. 

Konut Kredisi Hesaplama 
KrediPazari.com’un araştırmalarına göre bankalardan güncel olarak 400.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde krediye yapılan toplam geri ödeme 10 yıl vade için 620.500 TL oluyor. Söz konusu vadede kredinin aylık taksit tutarları ise yaklaşık 5.200 TL’ ye karşılık geliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181