Yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veren bankalar!
Coronavirusün ekonomik etkileri ve kurdaki değişimlerin ardından kredi faiz oranları hareketlendi. Hangi bankalar %0.94 faiz oranlı konut kredisi veriyor?
Ülkemizde ilk olarak 11 Martta görülen coronavirüs, hem yurdumuzda hem de dünyada tüm hızı ile etkili olmaya devam ediyor. Salgın devam ederken ekonomik etkileri de dünya genelinde daha net hissedilmeye başladı. Tüm dünya merkez bankalarının politika faizlerini düştüğü ve sektörlere likidite ve finans sağlandığı bir döneme girildi. 

Salgın sonrası tüm gelişmekte olan para birimleri gibi Türk Lirası da kısmen değer kaybetti. Coronavirus sonrası brent petrol fiyatlarının hızla gerilemesi ve ABD borsalarının bir süre kapalı olması altına yönelimi arttırdı. Yurt içinde altın fiyatları geçen hafta tarihi rekorunu kırdı. Güvenli liman alımları sonrası hafta başında dolar kuru 6.93, Euro 7.53 ve gram altın 375 lira seviyelerinde. 

Yurt içinde Covid-19’un etkilerine karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaları ve finansal sektörleri desteklemek için bir dizi kararlar aldı.  

Bu kapsamda devreye alınan ekonomik istikrar destek paketi ile daha önceden kredi çeken tüketicilerin kredi borçlarına erteleme, talep eden bireysel ve tüzel borçlara yeniden yapılandırma, talep edilmesi halinde ek finansman sunulması gibi kolaylıklar sağlanıyor. 

Bunun yanında temel ihtiyaç destek kredi ürünü ile Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank tarafından aylık %0.79’a denk gelen faizle finansal ihtiyacı olan düşük ve orta gelirli tüketiciye 10.000 TL’ ye kadar 36 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz kredi fırsatı sunuluyor. 

Ayrıca esnaflar için HalkBank 25.000 TL nakit kredi ve 25.000 TL kredi kartı desteğinde bulunuyor. Krediden ihtiyacı olan tüm esnafların yararlanabilmesi için üründe kredi koşulları ayrıca kolaylaştırıldı. 

En Uygun Konut Kredisi Faizi Ne Kadar?
Covid-19 etkileri sonrasında Merkez Bankası ve diğer piyasa yapı kurumların desteklerine rağmen likidite masrafları artan bankalar artan uzun vadeli riskler karşısında konut kredisi faizlerini arttırmaya başladı. Yaklaşık dokuz ayrıdır konut kredisinde aralıksız devam eden indirimler bazı özel bankalarda yükselişe dönsede kamu bankaları faiz oranlarını sabit tutuyor. 

En uygun konut kredisi faiz oranı kamu bankalarının sıfır konutlar için kullandırdığı %0.79 seviyesinde kalmaya devam ediyor. İkinci el konutlarda ise en uygun faizi 5 yıl vadeye kadar %0.93 faizle Türkiye Finans sunarken 15 yıl vadeye kadar ise %.0.94 oranla kamu bankaları kullandırıyor. 

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre en uygun faiz oranı üzerinden 300.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.900 TL oluyor. Krediye yapılan toplam anapara ve faiz geri ödemesi ise 465.000 TL’ ye denk geliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181