2018'de 35 yeni konut projesi satışa çıktı!
2018 yılına rekor satış rakamlarıyla giren gayrimenkul sektöründe yılın ilk üç ayında toplamda 300 bine yakın konut satışı yapılırken (ikinci el dahil), firmalar durgunluk dalgasına aldırış etmeden yeni projelerini görücüye çıkarmaya devam ediyor. Ocak ayından bugüne kadar 35 markalı konut projesi satışa çıktı.

Ocak, şubat ve mart aylarında 300 bin sınırında seyreden gayrimenkul satış performansının yılın ikinci yarısında artacağını tahmin eden inşaat firmaları üretim planlarını uygulamaya devam ediyor. Markalı konut piyasasındaki satış grafiğini yükseltmeye dönük girişimlerde bulunan şirketler, devreye soktukları ön talep toplama ve lansman kampanyaları ile yeni projeleriyle öne çıkmaya başladı. Yılbaşından bugüne kadar satışa çıkan 35 markalı konut projesinde cezbedici seçeneklerle müşterilerine hitap eden firmalar verdikleri vaatlerinde inşaat bitiş sürelerini de öne çekiyor.

FAİZ ENGELİNİ SENETLE AŞIYORLAR
İstanbul’da 2018’in ilk 100 gününde 32 yeni markalı konut projesi satışa çıktı. İzmir ve Ankara ile bu sayı 40’a yaklaştı. Başta savaş ortamının getirdiği konjektörel nedenler olmak üzere faiz ve bankaların kredi vermekte ipi yokuşa sürmek gibi faktörler de üretici firmaları yeni arayışlara sevkediyor. Durgunluğu aşmak için 24 ay ile 100 ay arasında değişen vadelerle tüketiciye hitap eden inşaat şirketleri, karşılarına çıkan olumsuzlara rağmen yılmadan üretimlerine devam ediyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle ilerleyenler de Emlak Konut GYO’nun gösterdiği fedakârlıklarla satışlarını artırmaya çalışıyor. Kredi faiz oranlarında rekor seviyelere gelinmesinin yanı sıra döviz kurundaki yükseliş de hem üreticileri hem de alım yapmayı düşünen yatırımcıları tedirgin ediyor. Her iki tarafın tek teselli kaynağı ise maliyetlerin artmasına rağmen, konutlara planlanan zam oranlarının yansıtılmamış olması. Uzmanlar, bu sürecin geçici olacağını ve yılın ikinci yarısında diplerde seyreden konut fiyatlarında ve piyasada bir hareketliliğin yaşanacağı görüşünde. Bu nedenle alım için hâlâ fırsatların var olduğu dile getiriliyor.

2+1 FİYATINA 3+1
Yeni lanse edilen ya da hazırlığı yapılan projelerde en düşük metrekare fiyatı 3 bin lira seviyesinden başlıyor. Vade dağılımında ise ağırlıklı olarak faizsiz 60 ay seçeneği öne çıkıyor. Şirketler iştahın artması için kdv, kira garantisi, erken teslim, düşük taksitli ara ödeme , makul aidat ve 2+1 fiyatına 3+1 gibi tekliflerle adeta müşteri avına çıkmış durumda.

Kur ve faizdeki yükselişlerin geçici olduğunu vurgulayan uzmanlar, tüketicilere ‘’Son 10 senedir konut yatırımı, alternatif yatırım araçlarından daha çok kazandırıyor. Tasarruflarınızı Türkiye’nin ekonomisine güvenerek, ekonominin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde değerlendirin” mesajı veriyor.

BUGÜN GÖZLER ŞEVKETİYE İHALESİNDE
2018 yılına hızlı giriş yapan Emlak Konut GYO’nun sahip olduğu Bakırköy Şevketiye arsası için satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin birinci oturumu bugün yapılacak. Şükrü Balcı Polis Okulu’nun yer aldığı arsa 68 bin 36 metrekare büyüklüğe sahip olup, inşaat izni 53 bin metrekare olarak belirlenmişti. Arsada 46 bin metrekarelik konut-ticaret imarlı parsel bulunuyor. Geçen yıl Mesa Mesken A.Ş. ve Günyüzü İnşaat-Zilal Tekstil-CSR Gayrimenkul ortaklığının verdiği teklifle gündeme gelen arsa için bugün yine önde gelen markalı konut üreticilerinin teklif vermesi bekleniyor.

2018’in İLK PROJELERİ
Sur Yapı-ANTALYA
Kiptaş-Loca Mahal
Kiptaş-Silivri 3. Etap
Ağaoğlu-Çekmeköy Park
Sinpaş-Time
Sinpaş-Finans şehir
Sinpaş-Gökorman
Ege Yapı-CER İstanbul
Teknik Yapı-Deluxia Park Business
Teknik Yapı-Deluxia Park Rezidans
Gül İnşaat-Avangard
Tahincioğlu-İstinye
Tahincioğlu-Ayıldız
Mesa-Cadde
Kar İnşaat-Edonia Garden
Sıtar&Aslan Yapı&Torkam-E. Ispartakule
NEF-Çekmeköy
BOSS4 Gayrimenkul-Alya Grandis
DAP Yapı-DAP İzmir
Atmaca Grup-Atmaca Hayat
Hak Yapı-Pendik projesi
AND Gayrimenkul-AND Frekans
Omran İnşaat-Kasr-ı Ala
Tüm Yapı-Porta Vadi
Etra Holding-HERDEM (Sağlıklı Yaşam Köyü)
Destek Grup-Heran İstanbul
Avcılar İnşaat-Bornova
Cengiz İnşaat-Livin İzmir
A. Konutları&Mesa&Kantur-Tema İstanbul B.
İnvest-Vadikoru

ÖN TALEPLE YAKINDA SATIŞA ÇIKACAK PROJELER
Kiptaş-5. Levent
Demir İnşaat-Demir Country
Torkam-E5 Küçükçekmece
Real Group-Real Konakları
Yamaç Yapı-İstova (Bu hafta)
Gülhan İnşaat-Yakapark  (Bu ay)
MESA-Orman Çubuklu (Bu ay)
İhlas Yapı-Bizim Evler 8, B. Evler Güzelce
Sinpaş-Aqua City Bursa
Teknik Yapı-Yücelpark (Bu hafta)
Teknik Yapı-Evora Denizli
Halk GYO&Teknik Yapı-İ. Alsancak projesi
İmga Grup-Kurtköy projesi
İhlas&Kiler GYO-Marmara Evleri 4

İHALELERİYLE GÜNDEM OLANLAR
DAP-Nişantaşı (Emlak Konut GYO)
Öz Er-Ka-Florya (Emlak Konut GYO)
DAP-Çekmeköy (Emlak Konut GYO)
Emlak Konut GYO-Ankara Saraçhane

Mehmet Canı Tatlı / Yeni Akit 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181