İlk daireyi başkan aldı!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle; Belediye iştiraki olan BALTOK tarafından geliştirilecek projede; 2+1; 3+1; 4+1 ve 70 metrekareden başlayıp 170 metrekareye kadar farklı boyutlarda 11 farklı daire tipi üretilecektir.

Son teknoloji ve modern mimariyle tasarlanan süper lüks konutlar başvuru sırasına göre satılacak. 2400 süper lüks konutlardan ön taleplerle ilk aşamada 540 daire lansmana özel fiyatlarla satışa sunuldu. Başvuru sırası önceliği ile 200 liralık kayıt ücretini BALTOK hesabına yatıran başvuru sahiplerine 3 ay içerisinde bankalarla yapılacak anlaşma çerçevesinde uzun vade ve düşük taksit imkanı sunularak kesin satış yapılacak.

Tapu tahsis hak sahiplerine, özel fiyat ve özel ödeme koşulları ile ev sahibi olma imkanı verilecek. Hak sahipleri başvurularını Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’ndaki Beyaz Masa personeline yapacaklar.

Yeni Karesi projesi 2 etapta toplam 2400 konuttan oluşuyor. 11 farklı mimari planın sunulduğu projede özel finansman anlaşmaları ile düşük faizle 180 aya kadar taksitle ev sahibi olma imkanı sunulacak.

BALTOK güvencesiyle kamuoyuna sunulan Yeni Karesi Projesi için lansman programına Balıkesir Milletvekili Av. Mahmut Poyrazlı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, ilçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Mahalle Muhtarları ile önceki yönetimlerin zamanında yaklaşık 25 yıldır mağdur edilen vatandaşların da yer aldığı yüzlerce davetli katıldı.

Proje 2 etaptan oluşuyor. Toplam 2400 konut. Projede, 54 dönüm park ve rekreasyon alanı var. 2.300 metrekare sağlık tesisi, 2.000 metrekare cami, 6.000 metrekare okul olmak üzere 64.000 metrekare sosyal donatı alanı var. Konut blokları 147.000 metrekare alanda bulunuyor.

1. etap, toplam 107 dönüm alan üzerinde inşa edilecek. 6 farklı blok ve 11 farklı tip daire var. Toplam 27 blok. Türk aile yapısına uygun daireler, birbirinin önünü kapatmayacak şekilde tasarlandı. Çocuk oyun alanları, parklar, geniş yollar ve spor alanları, bloklar arasına dağıtıldı. Site güvenliğiyle, mahalle samimiyetini buluşturan, yeni bir konsept geliştirdik. Komşuluk ölmeyecek.

Projenin ve konutların tanıtımını da bizzat kendisi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İşte Yeni Karesi konutları; birbirine dost daireler, otoparkları ve oyun alanları ile sağlam zeminde kurulu, sağlam konutlar. İlk etapta 6 farklı blok tasarımı, 11 farklı daire mimarisi var. Dağıtılan kataloglarda hepsini görebilirsiniz. En küçük dairemiz brüt 70 metrekare; 2 oda 1 salon, farklı cephelere bakan şirin daireler. Hane nüfusunuza ve bütçenize göre tercih edebileceksiniz. Bir diğer daire tipi ise; 3 oda 1 salon, 90 metrekare brüt alana sahip. 20 metrekare salonlu, ebeveyn banyolu daireler. Her biri farklı cephelere bakan daireler. Sabah gün ışığı ile uyunmak isteyen doğu cepheyi, gün batımına karşı çay içmek isteyen ise batı cephedeki daireyi seçecek. Üstelik, 120 metrekare 3+1 daireler de var. Bütçeye göre, ihtiyaca göre, mimari çözümler ürettik. 30 metrekare salonu, ebeveyn banyosu ve çift tuvaleti, iki balkonu var. 3 cepheyi gören başka bir daire. 3 oda 1 salon, 150 metrekare. 33 metrekare salonu var; kayıp alan yok, çamaşır odasına kadar düşünülmüş. 4 oda 1 salon daire de var. 170 metrekare alanı geniş odaları, balkonları, geniş mutfağı ile kullanışlı bir daire. Eviniz bittiğinde salonunuzdan bir görüntü. Benim hemşehrim böyle bir evi hakediyor. Yeşilin içinde huzurlu bir yaşam şimdi bizleri bekliyor. Kim böyle bir ortamda yaşamak istemez ki? Ticari birimleri, sosyal donatıları ile Yeni Karesi, Balıkesir’in yeni prestij alanı olacak. Ben de ilk daireyi sizlerle birlikte Yeni Karesi’den alıyorum, hayırlı olsun.”

GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur’un da gayrimenkul sektörünü temsil ettiği toplantıya Balıkesirliler ve gayrimenkul yatırımcıları yoğun ilgi gösterdi. Başkan Uğur, Körfez Geçişi, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü projelerinin bitmesi ile Marmara’da ulaşım ağlarının kesişiminde Balıkesir’in bulunacağını, Sanayi, Turizm ve Lojistik alanlarında yoğun yatırım talepleri geldiğini belirtti. Bu yatırımlara fiziki mekan oluşturacak planlamaya giriştiklerini anlatan Uğur, bu çerçevede sürdürülebilir bir kent yaşamı için şehircilik hareketi başlattıklarını ve bu hamlenin ilk adımının Yeni Karesi projesi olduğunu belitti.

Deprem kuşağındaki Balıkesir’i sağlam zeminli tepelere taşıyarak geniş bulvarları, yeşil alanları ve sosyal donatıları ile ferah bir şehir inşa ederek geleceğe çok daha güzel bir Balıkesir bırakmak istediklerini söyleyen Uğur, Balıkesir’in tüm ilçelerinde benzeri projelerle halka daha müreffeh bir ortam hazırlayacaklarını ifade etti. GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur ise bu yatırımın kamu eliyle yapılan ateşleyici bir proje olduğunu, Yeni Karesi ile başlayan nitelikli proje silsilesinin yeni alış veriş merkezi ve otel yatırımları ile devam edeceğini söyledi. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181