Piyap İzmir ve Aydın'da konut projesi yapacak!
Gayrimenkul sektöründe şu aralar konut arz-talep dengesinin bozulduğu konuşuluyor. Hatta kentsel dönüşümle birlikte stok konut sayısındaki artışa dikkat çekiliyor. Bu, İstanbul'a özel bir durum. İzmir'de çarklar dönüyor. Yeni projeler ve satış oranındaki artış bunun en iyi göstergesi. Bir diğer gösterge ise bu alandaki hareketlilikle birlikte oyuna dahil olan yeni oyuncular. Ege'de 'Fabrika yapan fabrika' unvanlı Piyap da bunlardan biri. Yatırımlarda yaşanan duraklamayla birlikte Piyap'ın kurucusu Şiyar Ertene, bu alandaki deneyimini yüklenici olarak konut üretimine de aktarmaya başladı.

2017'DE 14 YENİ PROJE
Bugüne kadar özellikle Akhisar OSB'de onlarca tesise hayat veren Ertene, hem yılı değerlendirdi, hem de gelecekle ilgili planlarını paylaştı. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Şiyar Ertene, "Buna bağlı olarak bizim asıl uzmanlık alanımız fabrika inşaatı konusunda daralma söz konusu. Şirketler 2017de planladığı yatırımları askıya almaya başladı. Biz bu yıl irili ufaklı 28 projeyi teslim ettik. Yeni yıla sarkacak 12 projemiz daha var. 2017'de Manisa, Söke ve Akhisar özelinde 14 yeni projenin inşaatına başlayacağız" bilgisini verdi.

SEPETTEKİ YUMURTALARI DAĞITTI
Yatırım ayağında yaşanan daralmayla birlikte yeni arayışlara girdiklerini söyleyen Ertene, şöyle devam etti: "Bu arayışlar ve gelen talepler bizi konut sektörüne yöneltti. Tesis inşaatı konusundaki bilgi birikimimizi bu alana da aktarma kararı aldık. Bunun için bir şirket kurduk. 2017 de biri İzmir Menderes, diğeri Aydın Nazili'de iki konut projesinin inşaatına başlıyoruz. Ayrıca yine İzmir Alsancak'ta rezidans projesi olacak. Biz burada taahhüt firması olarak yerimizi alacağız. Fabrika inşaatında olduğu gibi proje sahibine anahtar teslim konut üreteceğiz. Böylece sepetteki yumurtaları dağıtarak riski de yaymış olacağız."

ARTIK ONUN DA FABRİKASI VAR
'Fabrika yapan fabrika' unvanlı Piyap'ın da artık bir fabrikası oluyor. Şiyar Ertene, "Akhisar OSB'de tesisimizi tamamladık. Burada inşaatlarda kullandığımız ve dışarıda yaptırdığımız birçok işi kendi bünyemizde çözeceğiz. PVC, alüminyum doğrama, cephe giydirme gibi işleri kendi tesisimizde üreteceğiz. Ayrıca yapıların ihtiyacı olan mobilyaları da burada kurduğumuz atölyede imal edeceğiz. Bir tesis inşaatımız da Söke OSB'de devam ediyor. Orası tamamlandığında çelik işini Söke'ye aktaracağız. Akhisar'da güneş enerji panellerinin ayçiçeği gibi hareket eden konsollarını üreteceğiz. Bir diğer ürünümüz ise kalıp. Üç boyutlu metal makinesi aldık. Burada da kalıp üreteceğiz" diyerek geldikleri son durumu aktardı. 

Mete Tamer Omur / Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181