Teknik Yapı Anadolu'da ilk projesine Denizli'de başlıyor!
Teknik Yapı, Anadolu hamlesinin ilk adımı olarak Denizli'yi seçti. Evora markasıyla İstanbul Tuzla'ya 5 bin konut kazandıran Teknik Yapı, Denizli'deki projesini de Evora markasıyla hayata geçiriyor. Şirket, projelerini sürdüreceği Anadolu şehirlerinde Evora markasını kullanmayı planlıyor.

Geçen yıl Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından yapılan arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesini 514 milyon liraya kazanan Teknik Yapı, Denizli'deki 115 bin metrekarelik arsada 1500 konut inşa edecek. Anadolu'daki ilk projesinde satışlara başlayan Teknik Yapı, hasılat hedefini iki kat artırdı ve 1 milyar liraya çıkardı. 36 ay sonra teslim edilmesi planlanan projede, konutun yanısıra ticari birimler, eğitim kurumları, sosyal donatı alanları, toplam 13 bin metrekare iki park alanı yer alacak.

Denizli tesadüf değil

Denizli projesinin Anadolu'ya açılımda önemli bir adım olduğunu belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Anadolu'ya atılımda ilk şehrin Denizli olmasının tesadüf olmadığını söyledi. Denizli'nin çalışkan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Durbakayım, "İstanbul'da yaptığımız satışlarda Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü olması önemli bir nedendi. Denizli'nin nüfus artış hızı, aldığı göç ve çalışan nüfusu şehrin potansiyelini ortaya koyuyor. Yaptığımız araştırmalara göre Denizli'de konut talebi canlı" dedi.

Denizli ve diğer Anadolu şehirlerinde de konut yatırımına sıcak baktıklarını belirten Nazmi Durbakayım, "Denizli'ye tek proje için gelmedik, kalıcı olmak niyetindeyiz. Evora markamız Türkiye çapında yayıldı. İyi bir markamız oldu. Anadolu'nun diğer yerlerinde Emlak Konut bir ihale yaparsa ve kazanırsak aynı markamızla devam etmek istiyoruz" diye konuştu. Yatay ve dikey blokların olduğu çevreci bir proje inşa ettiklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Umut Durbakayım, yaklaşık bin adet ön talep aldıklarını dile getirdi. Projede büyüklükleri 84 ila 201 metrekare arasında değişen konut seçenekleri olduğunu belirten Durbakayım, lansman dönemi boyunca peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapacaklarını ifade etti. Projede ortalama metrekare satış fiyatının 2 bin 700 lira olduğunu belirten Durbakayım, "Konut alıcısına farklı ödeme seçenekleri sunuyoruz. 3648 ay vade, sıfır faiz seçenekleri de bulunuyor. Teknik Yapı konutları minimum yüzde 40-60 oranında prim yapıyor. Bu proje için de benzer bir gelişme yaşanır" dedi.

İstanbul'un yükü hafifletilecek'

Emlak Konut GYO'nun bugüne kadar 50 milyar liralık proje üreterek 125 bin bağımsız bölüme İmza attığını anlatan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Emlak Konut kalitesini Anadolu'ya yaymayı hedefliyoruz. Nevşehir, Denizli, Konya, Niğde, Ankara'da proje geliştirmeye çalışıyoruz. Denizli bizim için de ilk adım oldu" diye konuştu. Kurum, Denizli'de yapılacak bir projenin bölgedeki tekstilciden mermerciye tüm sektörlere değer katacağını dile getirdi. İstanbul'da arsa maliyetleri nedeniyle orta ve orta altı kesime konut üretmenin zorlaştığını hatırlatan Kurum, "Anadolu'daki projeler İstanbul'un yükünü hafifletecek. İstanbul'da yoğunluk ve fiyat artışı şikayeti var. Anadolu'da ürettiğimiz konutlarla bunu dengelemek niyetindeyiz" dedi.

Duygu Erdoğan / Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181