Konya Beyşehir'de metruk binalar yıkılıyor!
Beyşehir ilçesinde, vatandaşların şikayetine de konu olan, çökme tehlikesi bulunan ve kullanılamaz durumdaki içerisi boş metruk binalar Belediye ekipleri tarafından tek tek yıkılıyor.
 
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, kent merkezinde ve ilçeye bağlı dış mahallelerde son 3 yılda atıl vaziyette bulunan çok sayıda metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Dönemlerinde yıkılmayı bekleyen ve kullanılamaz haldeki çok sayıda metruk yapının yıkımı için somut adımlar atmaya başladıklarını ifade eden Özaltun, bu konuda Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Sahipleri tarafından kullanılmayan ve atıl durumda bulunan bu yapılar, hem yıkılma riski teşkil ediyor, hem de çevresi için kötü görüntü oluşturuyordu. Metruk bina yıkım çalışmalarında Belediye olarak resmi prosedürleri yerine getirerek bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Öncelikle metruk bina sahipleri ile istişare ederek onay vermesi durumunda yıkım çalışmalarına başlıyoruz.

Yıkımı için muvafakat vermeyen yapı sahipleri olursa, maili inhidam yıkım kararı alarak mülk sahiplerine tebligat yapıyoruz. Bu süreçte verilen mühletin dolmasını müteakip ise mülk sahipleri yıkımları kendileri yaptırmazsa, Belediye olarak çalışmaları biz üstleniyoruz. İş makinelerimiz vasıtasıyla bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun şikayetine konu olan metruk binaların yıkımı konusunda ne yapılması gerekiyorsa dönemimizde yapıyoruz. Çünkü, bu yapılar vatandaşlarımız için can güvenliği riski taşıdığı gibi, mahallelerde çevre ve görüntü kirliliği de yaratıyor. Aynı şekilde, farklı gayeler için de kullanılabilmeye açık olduğu için bu yapılar vatandaşlarımız için tedirginlik kaynağı olabiliyor. Özellikle uyuşturucu ve madde bağımlıları bu mekanları tercih edebiliyor. Bu tehlike ve risklerin de önüne bu çalışmalarla geçmiş oluyoruz.”

Beyşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181