Konya Karatay Belediyesi kamulaştırma çalışmalarında rekor seviyeye ulaştı!
Karatay'a daha modern bir yapı kazandırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Karatay Belediyesi kamulaştırma çalışmalarında rekor seviyeye ulaştı.

Karatay Belediyesi 2004-2017 yılları hizmet dönemi içerisinde 91 Milyon TL kamulaştırma harcaması gerçekleştirerek Karatay'ın çehresini değiştirmeye devam ediyor. Karatay'da gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Halkın beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veren Karatay Belediyesi'nin bir taraftan ilçe halkının daha modern ve ferah bir Karatay'da yaşaması için kamumodern bir yapı Belediyesi kamul laştırma işlemlerine yönelik satın alma veya trampa ile vatandaşı mağdur etmeden imar uygulamaları gerçekleştirilirken, diğer taraftan da toplu konut ve kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiğini belirtti. Karatay Belediyesince kamulaştırma mülk sahipleri ile bire bir görüşülerek, hak sahiplerinin evinden en küçük müştemilatlarına kadar rızaları doğrultusunda kamulaştırma çalışmaları yapıldığının altını çizdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli göreve geldiği 2004 yılından itibaren gerçekleştirdikleri toplu konut hamleleri ile ilçeye 13 bin 644 daire kazandırdıklarını belirtti. Başkan Hançerli "Karatay Belediyesi olarak ilçeye kazandırdığımız toplam 20 bin dairenin 13 bin 664 adeti 2004-2017 yılları arasında gerçekleşti. Hemşerilerimizin, Konya'nın merkezinde yer almasına rağmen bir çöküntü alanı görünümünde olan evlerden kurtulup; modern mimari ile inşa edilmiş evlerde ikamet etmeleri en büyük hedefimizdir" dedi. "Bütün hemşerilerimize toplu konut hamlelerimizde gösterdiği yoğun ilgi ve verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum," diyen Başkan Hançerli, kentsel dönüşümün Konya'nın vitrini olan Karatay'ı yapılaşma alanında daha da büyük bir marka ilçe yapmak için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, gerçekleştirilen toplu konut çalışmaları ile bölgenin gelişmesi noktasında bir ivme kazandırdıklarını söyledi. 

Anadolu'da Bugün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181