Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru 2018 yılı hedeflerini anlattı!
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 2017 yılının sona ermesi ve 2018 ile ilgili hedefleri konusunda bir değerlendirme yaptı.  2018 yılının Meram Belediyesi olarak şu ana kadar yaptıkları tüm planlama, projelendirme, kentsel dönüşüm ve inşaat çalışmalarının meyvesini alacakları bir yıl olacağına dikkat çeken Toru, “Yeni yıl, Meram Belediyesi, Meram bölgesi, vatandaşlarımız ve şehrimiz için 4 yıllık çalışmaların ürününün alındığı ve son noktanın konulduğu bir yıl olacak” dedi. 

ALTYAPIDA REKOR
2014 yılından bugüne kadar asfalt noktasında çok ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Toru, “2017 yılı da bu yatırımlarımızın zirve yaptığı bir yıl oldu. 1 milyon 500 bin metrekare civarında sıcak ve soğuk asfaltı Meram’ın ihtiyacı olan yollarıyla buluşturmuş olduk. Amacımız 2018 yılında da imar planları tamamlanan alanlarda bu asfalt miktarını katlayarak devam etmektir” dedi.

İMAR VE MÜLKİYET SORUNLARINA NEŞTER
Altyapı çalışmalarıyla birlikte imar ve mülkiyet sorunlarının çözümüne verdikleri öneme de işaret eden Toru, “Özellikle 2015 yılında başladığımız ve toplamda 44 milyon metrekare alanı bulan imar planı revizyon çalışmalarımızın tamamını bu yıl içerisinde tamamlamış olduk. Toplamda 60 mahalleye isabet eden imar planı çalışmalarının imar uygulamalarını ekiplerimiz çalışıyor. Toplam 15 milyon metrekare alanda 18. Madde uygulamalarımız devam ediyor. 2018’in ilk aylarıyla birlikte vatandaşlarımıza tapularını ulaştırmış olacağız. İmar planı biten bölgelerde ve özellikle 9 milyon metrekarelik alanı kapsayan Karaman Yolu’na kadar olan kısımda 2018 ve 2019 yıllarında imar uygulamalarını tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MERAM FARKI
Vatandaşların kentsel dönüşüm çalışmalarında Meram Belediyesi’ni takdir ettiğini ve oldukça büyük teveccüh gösterdiğini vurgulayan Toru, şöyle konuştu:  “Bu noktada tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Farklı alanlardaki kentsel dönüşüm çalışmalarında 2016 ve 2017 yıllarında toplamda 3 bin 327 malik ile tapu sahibi ile anlaşarak, uzlaşarak belediye adına tapu devirlerini alıp bu alanlarda kentsel dönüşüm için tahliye işlemlerini yapmış durumdayız. 1,5 yıllık bir süreçte bu kadar çok kişiyle kentsel dönüşüm anlamında uzlaşan, görüşen, konuyu anlatan, bilgilendiren ve sahayı boşaltabilen başka bir belediye örneği yok. İnşallah 2018 yılında sahada inşaatların başlaması noktasında ihalelerimizi yaparak gerek Şükran gerek Uluırmak Saka gerekse Aksinne ve Küçük Aymanas mahallelerinde bu başarımızı taçlandırmış olacağız.”

YATIRIM HAMLESİ  
Vatandaşların ihtiyaçları noktasında bölgedeki parklar, sosyal tesisler ve spor donatıları anlamında da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Toru, “Bu meyanda belediyemizin yan tarafında yer alan ve bölgedeki 10 mahalleye hitap edecek olan, alışveriş merkezi, ofis, dükkan, spor merkezi ve restorandan oluşan Çarşı Meram projemizi de tamamlayarak geçici kabulünü yaptık. İnşaatları tamamlama aşamasında olan Yenice Gençlik Merkezi, Fahrünnisa Sosyal Tesisi ve Havzan Mahallesi Aile Yaşam Merkezini kısa bir süre içerisinde hizmete açmış olacağız. Aşkan Mahallemizdeki spor kompleksini de 2018 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. 2017’de hizmete açtığımız Rabia Spor Merkezine yoğun bir teveccüh var ve 3 bin 500’ün üzerinde üye sayısını aşmış durumda. İhalesini yapmış olduğumuz Harmancık Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nin temelini de önümüzdeki aylarda atmış olacağız. Mamuriye Mahallesi’ndeki Tarihi Tantavi Ambarı’nın restorasyon ihalesini de ocak ayı içerisinde yapacağız” şeklinde konuştu. Başkan Toru, 2018 yılı için planladıkları yatırımlarla ilgili ihale hazırlıklarının da sürdüğünü kaydetti. Daha önce Kovanağzı ve Kaşınhanı kapalı pazar yerlerini hizmete açtıklarını hatırlatan Toru, Gödene’deki kapalı pazar yerinin ikmal ihalesini de yaparak yeni yılda bölge sakinlerinin hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

2018 MEYVE YILI OLACAK
2018 yılının Meram Belediyesi olarak şu ana kadar yaptıkları tüm planlama, projelendirme, kentsel dönüşüm ve inşaat çalışmalarının meyvesini alacakları bir yıl olacağına dikkat çeken Toru, “Yeni yıl, Meram Belediyesi, Meram bölgesi, vatandaşlarımız ve şehrimiz için 4 yıllık çalışmaların ürününün alındığı ve son noktanın konulduğu bir yıl olacak. 2018, özellikle kentsel dönüşümlerle boşalttığımız alanlarda inşaat çalışmalarının yoğun bir şekilde görülebileceği bir yıl olacak. Belediye olarak yaptığımız altyapı, üstyapı, planlama, kentsel dönüşüm ve diğer çalışmalarımızda bizlere verdikleri destek ve güvenden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ve 2018 yılının İslam alemi, insanlık, şehrimiz, ilçemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bereketli bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181