Konya Meram'da 5 mahallede 18. madde uygulaması yapılıyor!
Meram Belediyesi, ilçenin kronikleşmiş imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için imar düzenlemeleri ve 18. Madde uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aksinne, Saadet, Mehmet Vehbi, Pirebi ve Kurtuluş mahallelerinde Master Plan Sahası’nda kalan 725 bin metrekarelik alanda 18. Madde uygulaması 15 gün süreyle askıya çıkarıldı.
 
Göreve geldikleri andan itibaren Meram’ın en önemli sorunu olan imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için çalışmalara hız verdiklerini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Tabii ki bu sorunlar kısa vadeli sorunlar değil. Meram Belediyesi’nin kurulduğu 1987 yılından bugüne kadar olan dönemi kapsıyor. Göreve geldikten sonra planlamalarımızı yaptık. Tüm mahallelerle ilgili imar planı revizyonları ve yenilenmesini, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak ve özel sektörü bölgemize çekecek şekilde yaptık. Belediyemiz ve Büyükşehir Belediye Meclislerinden geçti. Askı sürecinde itirazlar değerlendirildikten sonra tekrar meclislerden geçirdik. Şu anda imar planı yaptığımız alanların tamamında süreçler tamamlandı. Buna mukabil 18. Madde uygulamalarına geçtik. Bunu yapmadan vatandaşlarımızın özel sektörle anlaşması güç” diye konuştu.

“3 BİN 500 KİŞİYİ KAPSIYOR”
Aksinne, Saadet, Mehmet Vehbi, Pirebi ve Kurtuluş mahallelerinde Master Plan Sahası’nda kalan 725 bin metrekarelik alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulamasının 15 gün süreyle askıya çıkarıldığını belirten Başkan Toru, “Yaklaşık 3 bin 500 vatandaşımıza ait 1460 adet parsel ve toplamda 725 bin metrekareyi kapsayan bir alanda bu uygulamayı yaptık. Vatandaşlarımız Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüzden detaylı bilgi alabilirler”  dedi.  

Meram Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şefika intepe 10 ay önce

Hırsızlık yapıyor sunuz annem var 84 yaşındaki kedinin evini hayatınız imza yetkisi yok ama elinden aliyorsunuz

Avatar
Şefika intepe 10 ay önce

Hırsızlık yapıyor sunuz annem var 84 yaşındaki kedinin evini hayatınız imza yetkisi yok ama elinden aliyorsunuz

banner182

banner181