'Ereğli eski sanayi çarşısı ve buğday pazarında kentsel dönüşüm başlayacak'!
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özüven, Kentsel Dönüşüm Ofisini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Özgüven, vatandaşları da konu hakkında bilgilendirdi.

Kentsel Dönüşüm Projesinin Ereğli’de ilk olduğunu vurgulayan Başkan Özgüven: “Fatih Parkımızın içerisinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisimizi ziyaret ettik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Uzun zamandan beri Ereğli kamuoyu ile paylaştığımız bu projede önemli mesafe kat ettik. Tabi hemen tamamlanacak basit bir projeden bahsetmiyoruz birçok aşaması var. Ülkemizin birçok İlinde özellikle İstanbul’da yürütülen bu proje şehrimizde bir ilktir. Eski Sanayi Çarşısı ve Eski Buğday Pazarı’nda Kentsel Dönüşüm Projesini uygulayacağız. Bu noktada çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimizin çalışmalarını sürdürdüğü bu bölge mezbelelik dediğimiz, yıllardır kanayan bir yaramız. Hem Maliklerin arsa değer tespitini yapıyoruz hem de bu alanları ölçüyoruz. Burasının mezbelelik görüntüsünü ortadan kaldırmak için gerekli mutabakat sağlanarak bir yandan ticari alan bir yandan da konut alanı olarak düzenleyip şehrimize güzel bir alan kazandıracağız. Yapacağımız alana bakılırsa ne kadar önemli bir iş olduğunu anlarız. Daha güzel bir Ereğli için çalışmaya devam ediyor ve şehrimize kalıcı eserler bırakmak için çaba harcıyoruz. Bu noktada desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ereğli Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181