Konya kentsel dönüşüm kira yardımı 2018

Konya kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 tutarı açıklandı. Yeni yapılan düzenlemeye göre Konya'da kentsel dönüşüm kira yardımı 905 lira oldu. Bu kapsam da hak sahipleri 18 ay boyunca belirlenen rakam üzerinden kira yardımı almaya devam edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen kentsel dönüşüm kira yardımı geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara ve İzmir için 860 lira olurken, Bursa, Adana, Antalya ve Konya için 810 lira olmuştu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ödemelerinde riskli yapıda ikamet şartı aranıyor. Malik, kiracı ve sınırlı ayni hak sahiplerinden sadece bu şartı sağlayanlara ödeme yapılıyor. Konut/işyeri kiracılarına iki aylık kira yardımı (bulunduğu ilin aylık kira yardımı tutarı baz alınarak) tek seferde verilecek. Konut/işyerinde sınırlı ayni hak sahibi olarak ikamet edenlere beş aylık kira yardımı (bulunduğu ilin aylık kira yardımı tutarı baz alınarak) tek seferde verilecek.​

Konya kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ile ilgili gelişmeler ve haberler için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Merve Kurt / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rabia 6 yıl önce

Mrb bizim üç çocuğumuz var eşim işsiz evim kira ve kira vermekte zorlanıyoruz çocuğumun en küçüğü 5aylık nere başvurduysam geri dönüş olmadı hiç bir şey için değil sadece çocuklarım için yardım istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim lütfen bu seferde eli boş dönmek istemiyorum ssk yok gelirim çok çok az rica ediyorum...

banner182

banner181