Meram Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk kazma bu yıl vurulacak!
Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Şehir merkezinde, Tarihi Bedesten Çarşısı'nın yanında yer alan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabında da anlaşma sağlanan bütün binaların yıkımı tamamlanarak alan boşaltıldı.

I. ETAPTA ANLAŞMA ORANI YÜZDE 90
I. Etap'ta bulunan toplam bin 336 malikten bin 176 malikle anlaşma sağlayan belediye böylece bölgedeki anlaşma oranını yüzde 90 seviyelerine çıkardı. 50 bin metrekarelik alanın 42 bin metrekaresini kapsayan anlaşmalarda maliklerin belediyeye tapu devirleri de gerçekleştirildi. 811 bağımsız bölümün 673'ü tahliye edilerek toplam 167 yapının 130'u yıkılmış, alanda yıkımlar sonrası oluşan hafriyat ve molozları da temizleme çalışmaları tamamlandı. Meram Belediyesi yetkilileri bu kapsamda yıkılan bağımsız bölüm sayısının 63 8'i bulduğu bilgisini verdi.

GENELDE ANLAŞMA ORANI YÜZDE 65
Şükran Mahallesi II. Etap Bölgesi'ni oluşturan kısımda ise i kentsel dönüşüm çalışmalarında bina malikleriyle anlaşma çalışmalarının son hızla sürdüğünü kaydeden yetkililer mahallede gerçekleştirilen kentsel dönüşümle ilgili genel görünümü de şu şekilde özetledi: "Şükran Mahallesinde toplam iki bin 194 adet malikten bin 418'iyle anlaşma sağladık. Anlaşma sağlanan binalarla ilgili tapu devirleri gerçekleştirildi. Genelde anlaşma oranımız yüzde 65'e ulaştı."

"BU YIL İLK KAZMAYI VURACAĞIZ"
Şükran Mahallesi'nde boşaltılan alanlarda yaptıkları planlamaya uygun inşaat ihalelerini yaparak 2017 içerisinde ilk kazmayı vurmak istediklerini dile ı getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Şükran Mahallesi'yle birlikte Ulunmak Kentsel Dönüşüm Projesinde de ilk etapla ilgili ihaleyi bu yıl içinde yapmayı hedefliyoruz. Dönüşüm zor bir süreç ancak özellikle Şükran Mahallesi'nde bu süreçte bize destek olan muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Dönüşüm büromuzda mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.

"DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ YOĞUN TALEP VAR"
Vatandaşların, kentsel dönüşüm çalışmalarından oldukça memnun olduğunu belirten Başkan Toru, "Belediyemize şu an yoğun bir talep var. Her mahalleden kentsel dönüşüm ile ilgili; 'bizim mahallemize de dönüşüm yapın' şeklinde ciddi talepler alıyoruz. Şuna inanıyorum ki; Meram Belediyesi olarak 2017 yılı içerisinde boşalttığımız alanlarda inşaat çalışmaları da başladıktan sonra Meram bölgesinin kaderi çok hızlı bir şekilde değişecek. Meram hızla değişip dönüşmeye başlamış olacak. Şimdiden şehrimize, ilçemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Özellikle bu bölge; dönüşüm çalışmalarıyla birlikte Tarihi Bedesten Çarşısının yanı başında olması ve Kültür Vadisi'nde olması hasebiyle şehrimiz için en cazip alanlardan biri olacak. Ve bu bölgeyi tekrar şehir ekonomisine kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Murat Güzel / Konya Postası Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181