Aksinne Evleri başvurularına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi!
Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi başvurularında büyük yoğunluk yaşanıyor. 30 Ekim’de başlayan ön kayıtlar 9 Kasım günü son bulacak. Kooperatifle birlikte vatandaşlara, Meram’ın en merkezi yerlerinden biri olan Aksinne Mahallesinde uygun koşullarla ev sahibi olma fırsatı sunduklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bu dev projede yer almak isteyen herkesi fırsatı kaçırmamaları için başvuruda bulunmaya çağırdı.   

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek olan Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifinin ön kayıtlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 30 Ekim’de başlayan müracaatlarda adeta bir talep patlaması yaşanıyor. Meram’ın en merkezi ve en cazip yerlerinden biri olan Aksinne Mahallesinde yükselecek olan konutlar için müracaatlar 9 Kasım’a kadar devam edecek. Ancak uygun şartlarla orta gelirlileri ev sahibi yapmayı amaçlayan kooperatiften yararlanmak isteyen vatandaşlar, ön kayıt yaptırmak için Meram Belediyesinde ciddi bir yoğunluk oluşturdu.  846 konuttan oluşan dev projede, müracaatların ayrılan daire sayısından fazla olması durumunda 12 Kasım günü noter huzurunda çekiliş yapılacak. 

“AKSİNNE EVLERİ, ALT VE ORTA GRUBA UYGUN MODELLER VE ÇÖZÜMLER SUNUYOR”
Aksinne Evlerinin orta gelir gurupları için planlandığının altını çizen Meram Belediye Başkan Fatma Toru, kooperatifin belediye öncülüğünde kurulmasının güven sıkıntısını ortadan kaldırdığını bu nedenle de müracaatlarda ciddi bir yoğunluk yaşandığını kaydetti. Hassasiyeti olan vatandaşların faize bulaşmadan rahatlıkla ev sahibi olabilmesinin önünün açıldığını belirten Başkan Fatma Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Küçük Aymanas Evleri ile başladığımız süreçte ikinci proje ile vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Aksinne Konut Yapı Kooperatifi projesi ile konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza uygun modeller ve çözümler sunuyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında ikinci projemiz olan Aksinne Evleri orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımız için düşünülmüş 846 dairelik dev bir proje. Tamamı 3+1 olan konutlar, 147 m² ve 167 m² seçenekleri ile satışa sunuluyor. Başvurular 30 Ekim tarihinde başladı 9 Kasım günü son bulacak. Fazla başvuru olması durumunda noter huzurunda kura çekilecek. Projede konutlar  toplam 14 blok halinde. Ticari alanlarımız ise 5 blok. Ticari alanlarımızda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu market gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği her ayrıntı düşünüldü.  167 m²’lik daireler, 35.000 TL peşin ve 2.800 TL taksitlerle, 147 m² daireler ise 30.000 TL peşin ve 2.400 TL taksitlerle satışa sunulacak. 12 Kasım günü kesin kayıtlar yapılacak ardından hemen akabinde temeli atılacak. Meram’da evi olsun isteyen herkesi bu projeye katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181