Zermeram projesinin temeli Bakan Lütfi Elvan tarafından atıldı!
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya protokolü, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, İttifak Holding CEO’su Tahir Atila ve geniş halk katılımıyla gerçekleşti.

Zermeram’ın ilk lansmanını geçtiğimiz aylarda yapan Seha Yapı, projenin 353 konutluk ilk etabını 2019 yılında tamamlamayı hedefliyor. Yatırım değeri 800 milyon TL olan ve 425 bin metrekare inşaat alanı bulunan Zermeram’ın; 17 bin 500 metrekaresi biyolojik gölet, 240 bin metrekaresi gri ve yeşil peyzaj olacak. Ayrıca 2.750 metrekaresi sağlıklı yaşam merkezi ve 9.222 metrekaresi de alışveriş merkezi olarak tasarlanan Zermeram projesi ile Seha Yapı, Konya’ya yeni bir yaşam alanı kazandırıyor.

Temel atma töreninde konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz; “İttifak Holding olarak 28 yıldır ülkemiz, milletimiz ve insanlarımız için değer üretiyoruz. Memleketimizin insani, iktisadi ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak, bizler için büyük bir onur. Enerji planlamalarımızla ülkemizin ekosistemine, geliştirdiğimiz makine sistemleri ile sanayimize, sağlıklı beslenme ürünlerimizle gençlerimize ve tüm insanlığa, yurtdışı yatırımlarımızla Türkiye’mizin dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alma hedefine hizmet etmeye çalıştık, çalışacağız da…” dedi.

‘Zermeram ile yerleşmiş konut anlayışını değiştiriyoruz’
Grup olarak; perakende, inşaat, gıda, makine ve tarım-hayvancılıktan oluşan beş ana sektöre odaklandıklarını belirten Korkmaz; “Ürettiğimiz ürün ve hizmetlerimizi hali hazırda 120 ülkeye ulaştırıyoruz. Grubumuz, bugün itibari ile yaklaşık 1 milyar TL konsolide ciro elde ederken, doğrudan 4 bin kişiye de istihdam sağlıyor. İttifak Holding olarak inovasyonun gücünün farkındayız. İnovasyon, hem şirketler, hem de ülkeler için kalkınmanın, istihdamın, yaşam kalitesinin, refahın anahtarıdır. Buradan hareketle; bugün temelini atacağımız Zermeram’ı bölgemiz konut sektörünün en inovatif projesi olarak Konyamız’a kazandıracağız inşallah. Zermeram ile Konya’da konut sektörünün altın çağını başlatacağız. Konyamız’ın en değerli ve en büyük imarlı arazi üzerine inşa ettiğimiz Zermeram ile yerleşmiş konut anlayışını baştan aşağı değiştiren bir inovasyona hayat vereceğiz” diye konuştu.

“Ülkemize inancımız sonsuz”
Türkiye’nin son dönemde çok önemli hamleler gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz, “Hem ekonomik hem de sosyal anlamda çok büyük kazanımlarımız oldu. Millet olarak göstereceğimiz gayretlerle Türkiye’yi dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline getireceğimize inancımız sonsuz. Bu inanç, bize güç veriyor, ülkemizin geleceğine dair sorumluluklarımızı ve daha iyisini yapmak için çalışma azmimizi artırıyor.

Ülke ve millet olarak elde ettiğimiz kazanımlar, iş dünyasının temsilcileri olarak da bizlere itibarlı ve güçlü bir ülkenin vatandaşı olma konforunu dünyanın birçok ülkesinde yaşatıyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımız ve emeği geçen tüm taraflara şükranlarımızı arz ediyorum.

Bu onur ve konfor, azmimizi artırdığı, sorumluluklarımızı güçlendirdiği gibi moral ve motivasyonumuzu da daima daha iyisini yapmak adına diri tutuyor. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve istikrarlı gelişimimizi daim eylesin. Ülkemizi ve milletimizi dünya mazlumlarının, tarih ve gönül birliğimiz olan coğrafyamıza hamilik ve hadimliğimizin ecrini ziyadeleştirsin” dedi.

Konya’ya Zermeram ile yepyeni bir soluk
İttifak Holding CEO’su Tahir Atila da yaptığı konuşmada; Seha Yapı’nın fabrikadan alışveriş merkezine, hastaneden okula, yol ve köprülerden konuta kadar farklı alanlarda bugüne kadar 120 proje, üç milyon metrekarenin üzerinde inşaat gerçekleştirdiğini ve 13 binden fazla aileyi daire sahibi yaptığını belirterek, “Bölgemizdeki konut sektöründe trendlerin belirleyicisi ve hayata geçirdiğimiz inovatif konut projeleri ile lider pozisyondayız. Bugün itibarıyla Ankara, Kırşehir, Konya ve Kuzey Irak’ta yürüttüğümüz projelerimizde toplam 8 şantiyemiz aktif olarak çalışıyor” dedi.

Atila; sözlerine şöyle devam etti: “Hepimizin müşahede ettiği gibi; dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Konya, Selçuklu’dan miras aldığı asalet, yiğitlik, hoşgörü, ilim ve irfanın rehberliğinde geçmişi kadar görkemli bir geleceğe doğru emin adımlarla yürüyor. Tanpınar’ın da dediği gibi; “Bir başkent, daima başkenttir... Biz de Seha Yapı olarak şehrimizin lider ve güçlü firması misyonumuzla Konya’ya yepyeni bir soluk kazandıracak, güçlü ivmesini destekleyecek, şehre ve insana değer katacak, kısacası Konya’ya “altın çağını yaşatacak” baş tacı bir eser inşa etmek istedik ve şimdi Zermeram ile karşınızdayız. Grup olarak oldukça önemsediğimiz, çıtayı oldukça yukarılara çıkaran, hatta Konya’nın geleceğine de ilham vereceğine inandığımız Zermeram’ı sunmaktan büyük onur duyuyoruz” açıklamasında bulunarak; “Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Bakanımız ve tüm katılımcılara, projemizin ön hazırlık süreçlerinde canla başla çalışan ekibimize, bize gösterdikleri güvenin bir nişanesi olarak Zermeram’dan konut alan kıymetli müşterilerimize, özverili işbirliklerinden dolayı tedarikçilerimize teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181