Konya Beyşehir Avşar'da 469 konutun hak sahipleri belirlendi!
Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde yapılan kura çekilişine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekilişi öncesi kürsüye gelen Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de TOKİ marifetiyle bugüne kadar gerçekleştirilen ve bundan sonra da hayata geçirilmesi planlanan toplu konut projelerine değindi. Beyşehir’de 2.etap toplu konut projesinin devreye girmesine yönelik taleplerin gelmesinin ardından Belediye olarak kolları sıvayarak TOKİ nezdinde çalışmalara başladıklarını anlatan Özaltun, ardından sürecin hızlı bir şekilde işleyerek konutların hızla yükselmeye başladığını ve bugünkü sürece geldiklerini hatırlattı. Özaltun, çekilecek kuranın ardından 469 hemşehrilerinin daha ilçe merkezinde toplu konut imkanına kavuşacağını kaydetti.

TOKİ projelerinin Beyşehir ve bağlı mahallelerinde hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, bölge milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Konya milletvekilleri ile parti teşkilatlarının büyük destek ve katkılarını gördüklerini vurgulayan Özaltun, ilçede emeklilere yönelik olarak devreye konulması planlanan toplu konut projesine de değindi.

EMEKLİLERE DÖNÜK TOPLU KONUT PROJESİ DE YOLDA…
Bu konuda kendilerine büyük bir talebin geldiğini anlatan Özaltun, bu projenin yapımı bitmek üzere olan Yeni Devlet Hastanesi civarında hayata geçirileceğini söyledi. Projenin plan tadilatlarının yapıldığını ve TOKİ nezdinde yapılacak müracaatların ardından Beyşehir’de emeklilere dönük TOKİ çalışmasının da başlayacağını belirten Özaltun, şunları kaydetti: “Gönlümüz şunu arzu ediyor; nasıl 469 toplu konutun kurasını bugün burada gerçekleştiriyorsak, 2019’dan önce, yani görev süremizin bitmesinden önce de inşallah emeklilerimize de burada kuralarının çekilmesini Cenab-ı Allah nasip etsin diyorum. Tabi, yeni büyükşehir belediyesi yasanının yürürlüğe girmesiyle birlikte Beyşehir’de bünyemize 18’i beldeden, 37’si de köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimiz dahil oldu. Mahalle sayımız 67’ye birden ulaştı.Dolayısıyla, özellikle beldeden mahalleye dönüşen yerlerimizden de toplu konuta yönelik talepler gelmeye başladı. Bu taleplerin ilk aşamasında halen Huğlu mahallemizde yapımı başlayan 100 adetlik konutlarımız da bitmek üzere, inşallah onun da kura çekimini gerçekleştireceğiz. Üzümlü mahallemizde,toplu konutla alakalı bir askı sürecine çıkmıştık. Ancak, orada fiyatla alakalı bir problem olduğundan dolayı askı süreci biraz gecikti. Şimdi bu konuda yeni bir talimatı daha verdim, Üzümlü mahallemiz için de toplu konut müracaatımızı tekrar yerine getiriyoruz. Özellikle, bölgemizdeki mahalle muhtarlarımız bu konuya çok hakimler, onlara da; ‘köylerimizden de mahalleye dönüşen yerlerde minimum 100 kişinin talebini getirin, biz talep ettiğiniz yerlerde de toplu konut projesini başlatalım’ dedik.Bu kapsamda şu anda TOKİ nezdinde toplu konut projesine yönelik olarak 18 yerleşim birimimizle ilgili müracaatımız var.Bunlar sırada bekliyor. Yine, Beyşehir’imiz tabelada yazan sadece 71 bin 400 nüfustan oluşmuyor. İzmir’de, İstanbul’da, Antalya’da, hatta yurtdışında yaşayan çok sayıda gurbetçimiz, hemşehrimiz bulunuyor. Onlar da Beyşehir’e geldiklerinde kalacakları TOKİ konutlarından edinmek istiyorlar, bu konuda da proje üretmemiz talebinde bulunuyorlar. Onların da taleplerini biz bir emir olarak telakki ediyor, bu yönde de çalışmalar yürütüyoruz.Bu vesileyle, konutları kurayla belirlenecek 469 hemşerimize yeni konutlarının hayırlı olmasını diliyor, Allah’tan onlara hayırlı komşular nasip etmesini de temenni ediyorum.”

“TÜRKİYE’DE TOKİ OLARAK 787 BİN KONUT SAYISINA ULAŞTIK”
TOKİ Kentsel Yenileme İdaresi Başkanı Gürol Konyalıoğlu da, yaptığı konuşmada, Beyşehir Küçükavşar Mahallesi’nde hayata geçirdikleri toplu konut projesi çerçevesinde 469 kişinin daha özlemle ve sabırsızlıkla beklediği hak sahibi olacağı konutları çekimi yapılacak kuranın ardından belirleyeceğini belirterek, bölgede devreye konulan projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günümüze kadar gelen hükümetler döneminde TOKİ Başkanlığı’na yüklemiş olduğu en temel görevlerden bir tanesinin, konut erişiminde güçlük çeken, konut alma imkanı olmayan, özellikle alt gelir ve orta gelir grubu vatandaşlara kira öder gibi uzun vadelerde konut sahibi yapmanın birinci öncelikleri olduğunu anlatan Konyalıoğlu, “Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın talimatları doğrultusunda belirlenen hedeflere yorulmadan hızla devam etmeye çalışıyoruz. Şu an geldiğimiz konut sayısı, sosyal donatıları ve diğer tesisleri hariç sayıyorum, 787 bin konut rakamına ulaşmış durumdayız ve inşallah 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Bunların dışında, inşa ettiğimiz hastaneler, bölge hastaneleri, stadyumlar, okullar ve diğer sosyal donatılar da cabası. Aylık idaremizin yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde bir hak ediş ödemesi var. Eski tabirle bu bir katrilyonluk bir rakama tekabül ediyor, yani ekonomiye çok ciddi bir katkımız sözkonusu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yürütülen 2.etap toplu konut projesiyle ilgili sunum izlenirken, ardından çekilen kurayla konutların hak sahipleri belirlendi. Belediye Başkanı Murat Özaltun ilk kurayı çeken isim olurken, konutların ilk hak sahibini de belirledi.

Beyşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan Tırpan 6 yıl önce

Beyşehir tokide tuvalet lavabo niye ic ice yapıldı ve orada apdes alınırmı

Avatar
Ramazan Tırpan 6 yıl önce

Beyşehir tokide tuvalet lavabo niye ic ice yapıldı ve orada apdes alınırmı

Avatar
Ramazan Tırpan 6 yıl önce

Beyşehir tokide tuvalet lavabo niye ic ice yapıldı ve orada apdes alınırmı

Avatar
Ramazan Tırpan 6 yıl önce

Beyşehir tokide tuvalet lavabo niye ic ice yapıldı ve orada apdes alınırmı

Avatar
Ramazan Tırpan 6 yıl önce

Beyşehir tokide tuvalet lavabo niye ic ice yapıldı ve orada apdes alınırmı

Avatar
Ramazan Tırpan 6 yıl önce

Beyşehir tokide tuvalet lavabo niye ic ice yapıldı ve orada apdes alınırmı

banner182

banner181