Konya Sarayönü'ne özel tasarımı ile 883 konut!
Yeni konut üretim anlayışında bölgelerin yerel mimari unsurlarım ön plana çıkartmaya özen gösteren TOKİ, Konya Sarayönü'nde inşa edeceği toplu konutlarda da yöresel çizgilerden yararlandı. Konya'nın Sarayönü ilçesinde hayata geçirilecek TOKİ projesinde farklı ihtiyaçlan karşılayacak şekilde 2+1 ve 3+1 planda konutlar tasarlandı. 32 adet B1 tipi blokta toplam 627 adet 2+1 konut ile 13 adet C2 tipi blokta toplam 256 adet 3+1 konut olmak üzere toplamda 883 adet konut planlandı. Aynca konut bölgesini bir yaşam alanı kurgusu içinde tasarlayan TOKİ, günlük ihtiyaçların karşılanmasına dönük dükkanlar, ticaret merkezi, 300 kişilik cami ve 1 sosyal tesis inşa edecek.

Tasarımda kat silmeleri ve payandalar kullanıldı
Büyüklükleri yaklaşık 60 metrekare ile 125 metrekare arasında değişen konutlarda, Konya'nın yöresel yapı unsurları arasında yer alan ahşaba yer verildi. Tasarımda geleneksel mimaride kullanılan ahşap kayıtlar, kat silmeleri ve payandalar kullanıldı. Geleneksel mimarinin en belirgin özelliklerinden biri olan taş ile yapılan zemin katlar, tasarımın belirleyici unsurları arasında yer aldı. Konutlar ayrıca, yatay mimari yapılanma esas alınarak az katlı planlandı.

Güneş gören evler
Vaziyet planı tasarlanırken bloklarda olduğu gibi geleneksel mimariden ilham alındı. Bloklar yerleştirilirken birbirinin güneşini kesmeyecek şekilde yerleştirilmeye çalışıldı. Tasarlanan yeşil akslar esldnin mahalle kültürüne gönderme yaparken, bu aksların ulaştığı ticaret, cami gibi sosyal alanlarla da insanların bir araya gelmesi ve sosyalleşmesi amaçlandı. 

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181