TOKİ Konya Ahırlı ve Yalıhüyük'te 180 konutun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya’nın Ahırlı İlçesi’nde 121, Yalıhüyük İlçesi’nde 59 olmak üzere inşa edilecek toplam 180 konutun ihalesi yapıldı. 12 Ekim, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca Ahırlı’da ticaret merkezi, büfe, Yalıhüyük’te ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemeleri işi yer alıyor.

Yöresel mimari konseptli projede yükseklikleri zemin+2, 3 olan konutların 105’i 2+1 ve 75’i ise 3+1 planında tasarlandı. TOKİ, her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyor.

Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinde inşa edilecek projelerde geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı. Bina cephelerinde duvar süsleri, zemin kat seviyesinde yöresel doğal taş kaplamalar, dekoratif pencereler ve söveler kullanılacak.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181