Başkan Saraçoğlu 'Kütahya 1453 Parmakören Konutları ile yeni bir şehir doğuyor'!
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Akkent mahallesinde bulunan 1453 Konut İnşaat Alanında incelemelerde bulundu. 300 dönümlük arazide kurulan Parmakören 1453 Toplu Konut projesinin, 280 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Saraçoğlu, Kütahyada yeni bir şehir doğuyor. İnşaat kalitesi ve yapısı ile şuana kadar yapılan inşaatların üzerinde bir kalite gözeterek bu projemizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kütahya Belediyesi tarafından 22 Temmuz 2016'da ihalesi yapılan 1453 Parmakören Konutlarının inşaat alanını ziyaret eden Başkan Saraçoğlu, İnşaat süreciyle ilgili bilgiler alarak İhale bedeli 280 milyon TL olan Parmakören 1453 Konutları projesi 640 günde tamamlanacak diye konuştu.

300 dönümlük bir arazide inşaat devam ettiğini belirten Saraçoğlu, Kütahya'da yeni bir şehrin doğduğunu söyleyerek, İnşaatlarımız 8 ada da sürüyor. Son adamızın da temel atma işlemleri başladı. Kütahyada yeni bir şehir doğuyor. İnşaat kalitesi, yapısı ile şuana kadar yapılan inşaatların üzerinde bir kalite gözeterek bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Projemiz Kütahyada başlatmış olduğumuz kentsel dönüşümün bir parçası. Kütahyada 500 hektarlık bir alan kentsel dönüşüme tabi tutuldu. İlk etabımız olan Vefa, Osmangazi ve Ziraat ile Sultanbağı Mahallelerimiz bu projelere dahil edilerek rezerv alanı olarak ilan edildi. Rezerv alanlarında hazineye ait olan bu araziler, belediyenin mülkiyetine geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan projelerin geçen yıl ihalesini gerçekleştirerek inşaatına başladık. Son hızda devam ediyoruz ifadelerini kullandı.

Kütahyanın 20-25 yıl sürecek olan Kentsel Dönüşümün başlangıcını yaptıklarını belirten Saraçoğlu, İnşaat zemini çok sağlam bir yapıda. Tarıma elverişli olmayan bir arazide projemizi gerçekleştiriyoruz. Konutlarımızın içinde, ticari alanlar, ibadethaneler, sosyal alanlar, anaokulu, ilk ve ortaokulu ile lisesi olacak. Göreve geldiğimiz günden itibaren Kentsel Dönüşüm ile ilgili hızlı bir çalışma devam ediyor. Bölcek Mahallemizdeki 200 dönümlük rezerv alanımız var. Vefa Mahallemizde 60 bin metrekarelik alanı Devlet Demiryolları ile satışını gerçekleştirdik. Kütahyanın 20-25 yıl sürecek olan bu sürecinin ilk başlangıcını biz yaptık. Yeni yapılan bu konutlarımız, kalite ve yaşam alanı olarak üst düzeyde projeler. Emeği geçen her çalışana teşekkür ediyorum. İnşallah projelerimiz kazasız belasız tamamlanır. Diğer bölgelerimizde yapılacak olan konutlarımızın da projeleri hazır. İhalelerini zaman içerisinde yaparak dönüşüme imza atmış olacağız diye konuştu.

1453 Konutları projesinde, 72 blokta 4+1,3+1,2+1,1+1 toplam 1416 daire ile 1 ticari bina, 1 pasaj, 2 su deposu, 1 açık halı saha, 2 tenis kortu, 5 basketbol sahası, 3 voleybol sahası, 634 araçlık açık otopark bulunuyor. Ayrıca projede her blok için, 1 su deposu, 1 genel genel depo ve daireler için depo var. 

219 bin 674 metrekarelik İnşaat Sahasında; 37 bin m² Bina Oturumu, 45 bin 200 m² Asfalt Kaplama, 42 bin 15 m² Bitkisel Alan, 37 bin 770 m² Çim Alan ve 56 bin 700 m² Yapısal Peyzaj alanı bulunuyor. 

1453 Konut İnşaat Alanında incelemelerine Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Kölgeli ile Ali İhsan Ertaş, yetkili firma temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kütahya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181