Kütahya 1453 Konutları'nın anahtar teslimleri başladı!
Kütahya Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen Parmakören 1453 Konutlarında bulunan dairelerin tapu devri yapılan hak sahiplerine anahtar teslimi başladı.

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 1453 Konutlarının noter huzurunda yapılan kura çekimleri, daire seçimleri ve tapu devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte hak sahibi vatandaşlarımız, dairelerinin anahtarlarını Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Belediye Başkan Yardımcıları Salih ÖZDEN, İlyas BAHAR, Abdullah DAMCI, Murat ARIK, Fatih GÖLGELİ, Ömer KÖSE ile birim müdürlerinin elinden aldı.

Parmakören Mahallesinde mevcut 300 dönüm arazi üzerine kurulan ve bünyesinde 1404 adet konut, 37 adet dükkan, 12 adet görevli dairesinin bulunduğu 1453 Konutlarının anahtar tesliminde hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun temennisinde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs salgını ile ilgili tedbirlerimizi almak kaydıyla bugün sembolik anahtar dağıtım töreni için bir araya geldik. Parmakören 1453 Konutlarının şuana kadar toplam 715 tanesini vatandaşlarımız ile ellerindeki gayrimenkullerinin değerleri ölçüsünde takas usulü ile anlaştık ve anahtarlarını dağıtacak hale geldik. Sonradan talepte bulunan hak sahibi vatandaşlarımıza ilişkin yaklaşık 130 başvuruya ait işlemler de Mart ayı sonuna kadar tamamlanacak. Kalan dairelerimizi ise nisan ayı itibariyle ihale yöntemi ile satın almak isteyen diğer vatandaşlarımız için satışa sunacağız. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ata yadigarı mülklerini bıraktılar, bizim çağrımıza kulak verdiler, inandılar, güvendiler ve bugün mallarının sahibi oldular. Hemşehrilerimizin dairelerini güzel günlerde kullanmalarını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, dedi.

Sembolik bir törenle başlatılan anahtar teslim işlemleri, 1453 konutlarında oluşturulan Site Yönetimi ofisinde sırayla devam edecek.

Kütahya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181