Kütahya'da Vefa ve Osmangazi mahalleleri kentsel dönüşüme hazırlanıyor!
Şehrin imarı için yoğun mesai harcayan Kütahya Belediyesi, Osmangazi ve Vefa Mahallelerinde kentsel dönüşüme hazırlanıyor.

Osmangazi ve Vefa Mahallelerinde hak sahipleri ile bir araya gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, dönüşüm için en önemli olan unsurun hak sahiplerinin dönüşümden ne bekledikleri olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın güzel bir şehirde yaşaması için çalışıyoruz” dedi.

Karşılıklı istişarelerde bulunulan ziyarette Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Osmangazi ve Vefa Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımıza hitap etti. Önceliklerinin hak sahiplerinin memnuniyeti olduğunu belirten Başkan IŞIK; “Hak ettiğiniz hayat standardına kavuşup, hepinizin gönül rahatlığıyla yaşayabileceği bir ev sahibi yapmak istiyoruz. Bu dönüşüm, şehrin kazancına olur, belediyenin kazancına olur. Belediye riskli alandaki bu yapıları yenilemiş ve Allah muhafaza bir depremde ya da benzeri afette can kaybının önüne geçmiş olur. Bizim içinde en büyük kazanç budur. 

Bizim arzumuz yerinde ve yerli dönüşümle bu işi gerçekleştirmek. Yerli dönüşümden kastımızda, Kütahya’nın mühendisleri, mimarları, müteahhitleri bir araya gelsinler ve burada hem kendileri ekmek kazansın hem Kütahyalı esnafımız bundan istifade etsin hem de vatandaşımız mümkünse kendi evine yakın bir ölçüde yenilenmiş ev sahibi olsun. Bizim amacımız bu. Sizlerle istişare edip görüşmek, fikrinizi almak istedik, bize vakit ayırıp geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum, ifadelerini kullandı.

Başkan IŞIK; Biz sizin ne talep ettiğinizi bilmek istiyoruz. Gerekli tespitlerimizi yaptıktan sonra mahallede kalanların ihtiyacı olan daire sayısı ile müteahhitlere verdiğimizde müteahhitin kazanacağı ve burayı hızla yapacağı daire sayısını belirleyeceğiz.

Kaç kişi ben paramı istiyorum, kaç kişi buradan daire istiyorum, kaç kişide var olan hazır dairelerden almak istiyorum dediğini belirledikten sonra projemizi çizeceğiz. Müteahhitlerle görüşeceğiz size bilgi vereceğiz ve mümkünse bu yıl içerisinde bunun kararını vermek istiyoruz, dedi.

Seçim öncesi hemşerilerimize verdiği söz hatırlatan Belediye Başkan Prof. Dr. Alim IŞIK; Seçim öncesi “Biz nasip olurda seçilirsek size soracağız, sizin istediğiniz şekilde burayı yenileyeceğiz” demiştik. Şimdi bugün burada onu yapıyoruz. Mahalle sakinleri haklı olarak ben mahallemden ayrılmak istemiyorum, Osmangazi mahallesinde ev sahibi olmak istiyorum diyorsa bu onun en doğal hakkı. Kimin hakkı neyse onu vereceğiz.

Projeye nasip oldu başladık ve proje diyelim ki 2 yıl sürecek. Siz bu 2 yıllık süre içerisinde bizim göstereceğimiz yerlerde kira ödemeden kalabileceksiniz. Evinize sıra gelinceye kadar evinizde oturmaya devam edeceksiniz. Sizleri de belediyeyi de mağdur etmeden bu dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz.

Allah korusun bir afet durumunda bundan sizde bizde sorumlu oluruz. Yenilersek daha güzel evlerde daha temiz ortamlarda çocuklarımızın rahat büyüyebileceği mahalleye kavuşursak bizde bunun hazzını yaşarız ve buda bizim eserimiz deriz” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Osmangazi ve Vefa mahallesi sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantılarda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, hemşerilerinin sorularını yanıtladı. 

Programlara katılan vatandaşlar Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’a göstermiş olduğu ilgi ve ziyareti sebebiyle teşekkürlerini sundular.

Mahallelerde düzenlenen programlara; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Belediye Başkan Yardımcıları Salih ÖZDEN, İlyas BAHAR, Abdullah DAMCI, Murat ARIK, Fatih GÖLGELİ, Ali İhsan ERTAŞ, Kütahya Belediyesi Birim Müdürleri, Osmangazi Mahalle Muhtarı Mustafa YALDIZ, Vefa Mahalle Muhtarı Mehmet USTA ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütahya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181