Kütahya kentsel dönüşüm de son durum konuşuldu!
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kentsel Dönüşüm irtibat ofisinde hak sahipleri görüşmelerinde hemşehrileri ile bir araya geldi.

Balıklı Mahallesi Osmanlı Caddesinde bulunan Kentsel Dönüşüm irtibat ofisinde Vefa ve Cumhuriyet Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahibi hemşerileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Bildiğiniz üzere Kütahyada kentsel dönüşüm süreci geçtiğimiz dönemde başladı. Yaklaşık 500 hektarlık riskli bölge olarak ilan edilmiş bir alan mevcut. Bizlerin de göreve geldiğimiz dönemde, seçim zamanı da mahallelerinizde sizlerle bir araya geldiğimiz toplantılarda konularımızdan birisi de Kentsel Dönüşümdü. Bu uzun vadeli bir mesele. Bununla ilgili Çevre Bakanlığı ile yetkili arkadaşların da projeler üzerindeki çalışmalarıyla ciddi ilerleme kaydettik. Bu noktada birkaç yılda bitecek bir proje olmadığını belki 20, 25 yıl sürecek bir proje olduğunu Kütahya halkının bilmesi gerektiğini söyleyelim. Üç mahalle öne almıştık. İlk etapta bu mahallelerimizle başlayalım. Öne alınan mahalleler dışında dönüşüme ihtiyaç olan mahalleri de düşündüğümüzde uzun bir süreç olduğunu göreceğiz. Tüm şehri aynı anda dönüştürmek mümkün değil bu nedenle bölüm bölüm devam edilmesi gerektiğini daha önce söylemiştik. Sizlerin öne alınmış olması noktasında özellikle muhtarlarımız ve mahallelimizin istekli olması önemli bir etken oldu.

Vefa, Sultanbağı, Osmangazi ve Ziraat Mahallelerinin bir bölümünü dönüşüm olarak ele aldık. Bununla ilgili de öncelikle rezerv alanı dediğimiz yeni konutların oluşturulması noktasında hazine ile yaptığımız görüşmeler neticesinde şuanda Parmakören Mahallemizde inşaatına devam eden 300 dönüm arazide 1453 konutun projeleri, ihalesi, temel atması tamamlandı inşaatı başladı ve kaba inşaatları bitmiş durumda. İnşaat kalitesi, yapısı ile şuana kadar yapılan inşaatların üzerinde bir kalite gözeterek bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Vefa ve Cumhuriyet Mahalleleri arasında ise yer alan Devlet Demir Yollarına ait 65 bin m2lik arazisini Belediye olarak satın aldık ve yeşil alanı fazla, kat yükseklikleri ortalama 4,5 kat, park, cami ve sosyal donatılarıyla yaşanabilir bir mahalle oluşturuyoruz. Kentsel dönüşümde birinci hedefimiz vatandaşımıza, mülkiyet sahiplerine sıkıntı vermeden ve katkı payı ödemeden bu işi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu işte bizim bir arka planımız yok yalnızca sizlerin daha iyi şartlarda yaşayabilmeniz adına çalışıyoruz. İnşaatlarımızın kazasız belasız tamamlanmasını ve projemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, dedi.

Kentsel Dönüşüm Üstlenici Firma yöneticisi Bener Karagedikli ise konuyla ilgili teknik detaylar verdi;
Tüm detaylar için vatandaşlarla ortalama yarım saatlik görüşmeler planladık. Bu görüşmeler randevu usulüyle gerçekleştirilecek. Bu görüşmelerin içeriğinde sizlerin fikirlerinizin değerlendirilişi de mevcut. Evinizin m² sine göre seçeneklerimizi inceleyebilecek net bilgiler alabileceksiniz. Her evin büyüklüğüne ve yapım tarihine göre kaç m² hakkı olduğu tek tek hesaplanmıştır. Bunları sizlerle paylaşacak ve sorularınızı yanıtlayacağız. Bizim diğer illerde yürütmüş olduğumuz kentsel dönüşüm projeleri içerisinde koşulları, projesi, vatandaşların hakkı hak edişi en iyi şartlarda gerçekleştirişmiş bir projedir. Burada Kamil Başkanımızın hassasiyetini dile getirmekte fayda var. Vatandaşın hakkını en çok gözeten projemiz diyebiliriz. Sizi en çok memnun edecek yönü size dönük bir proje olması. Evinden ayrılan vatandaşların derhal yeni evine yerleşebilmesi amacı ile yapılanlar önem arz ediyor. Bu noktada projenin sizler için en uygun en güzel şekilde gerçekleşmesi takdir edersiniz ki vakit aldı. Tüm bu çalışmalar sizler mağdur olmayın diye ciddi hassasiyetle yapıldı. Sizden ricamız görüşmeleri dikkatle takip etmeniz ve kararınızı olumlu veya olumsuz bize bildirmeniz. Bu noktada herhangi bir sözleşme yahut imza söz konusu değil. Yalnızca sizin fikirlerinizi, taleplerinizi öğrenmek adına ve sizi bilgilendirmek adına yapılması planlanan görüşmelerdir. Sizlerin evlerinizden çıkıp inşaat süresi bitine kadar kirada kalmamanız amacıyla inşa edeceğimiz evler bittiğinde bu evlere geçebilecek ve geçtiğiniz günden sonra bize evinizi teslim edebileceksiniz. Burada ki amaç sizi bu süre içerisinde mağdur etmemek ve haklarınızı korumaktır. Yani tercih ettiğiniz yeni eve geçene kadar kendi mevcut evinizde oturabilecek ve inşaat tamamlandıktan sora yeni evinize geçmiş olacaksınız. Akıllarda oluşacak muhtemel soru, evlerin yıpranma payından dolayı yapılacak m² kesintileri olacaktır diye düşünüyoruz. Bilmenizi isteriz ki bu kesintiler Bakanlıkça uygulanan yönetmelik dahilinde gerçekleştirilecektir. Tüm bunlar görüşmelerimizde daha net ve detaylı işlenecektir. M² farkları noktasında Belediye Başkanımızın bizden özellikle ricası şuydu; Örneğin 100 m² eviniz var hak edişiniz 70 m². Siz yine 100 m² daire almak istiyorsunuz. Bu aradaki 30 m²lik farkı ödeme işlemi inşaat fiyatından düzenlenecektir. Yani aradaki farkın yalnızca maliyetini ödeyerek alabileceksiniz. Ama 150 m² isteyecek olursanız o zaman satış fiyatı üzerinden işlem yapılır. Yani aynı m2 ev almak istediğinizde o aradaki farkı ödeme noktasında Belediye Başkanımızın sizler için sağladığı büyük bir fırsat söz konusu. Diğer bir mesele de projemizde kura söz konusu değildir. Randevunuzla gelip bizlerle görüştüğünüzde seçmek istediğiniz evi bize bildiriyorsunuz ve gerekli işlemler sürdürülerek o evin sizin olması sağlanıyor, dedi. 

Vatandaşların Kentsel Dönüşüm Projesi hakkındaki sorularına detaylı bir şekilde yanıtlayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna, Başkan Yardımcısı Murat Arık, Balıklı Mahalle Muhtarı Ahmet Aybak ve Vefa Mahalle Muhtarı Firuzan Durgut eşlik etti.

Kütahya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ümmü 5 yıl önce

Osman gazi makber sokakta yıkım olucakmı

Avatar
Ümmü 5 yıl önce

Osman gazi makber sokakta yıkım olucakmıacaba

Avatar
Orhan 5 yıl önce

Osman gazi yıkılıcakmı

banner182

banner181