Kütahya Emet'e 4. TOKİ konutları inşa edilecek!
Emet belediye başkanı Mustafa Koca ve belediye teknik ekipleri ilçenin de bağlı olduğu İstanbul Töki hizmet merkezine dosyalan elden teslim ederken konut yapımlan ile ilgili görüşmelerde bulunuldu. İstanbul da yapılan çalışmalar ile 20 dönüm hazine arazisinde ilçeye yapılacak konutlann en fazla 5 ila 6 kat olması tasarlanıyor. Osmanlı mimarisi tarzından yapılacak konutların 2+1 ve 3+1 şeklinde planlanacağı belirtilirken çevre düzenlemeleri, park bahçe çalışmalan da proje dahilinde gerçekleştirilecek.

Emet belediye başkanı Mustafa Koca ilçemize yapılacak konutlar için resmi prosedürün işlediğini beyanla şunları söyledi; dairelerin 400 ila 450 TL,3+ 1 dairelerin ise 800 ila 850 TL arasından taksitlendirileceği öngörülüyor. Değişik mimaride çevre düzenlemeleri ile gerçekleştirilecek konutlar için Toki yetkilileri önümüzdeki günlerde ilçeye gelerek zemin etüt çalışmalanna başlayacak. Bundan sonra konut anketi ön müracaatlar süreci başlayıp,peşinat ve taksitler ortaya çıkacak, "dedi. Başkan Koca;"Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda 4. toki konut yapımlarımız için çalışmalanmız devam ediyor.Hükümetimizin dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapma adına projelerinde ilçe halkımızında yararlanabilmesi için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. "Osmanlı mimarisinde yapılacak Amacımı z bu projemizden gerçek konutlarımızın 200'ün üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Hazine arazisi üzerinde yapılacak konutlar da 2+1 anlamda konut ihtiyacı olan vatandaşlanmızın yararlanmasını sağlamak "dedi.

Yeni Kütahya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181