Beydağı Kentsel Dönüşüm 2. Etabı'nda teslimler devam ediyor!
Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından müşterek yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda kura çekimi yapılan 419 konutun anahtar teslimleri yapılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi II. Etabı'nda yer alan 419 konutun anahtar teslimlerinin 19 Haziran tarihinde başladığı ve halen devam ettiği belirtildi. Konutların yapım işlerinin TOKİ tarafından, diğer işlemlerinin ise Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle tamamlandığı kaydedildi.

BİN 350 KONUT YIKILDI
Bu arada gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanıyor. Toplam 220 hektarlık (2200 dönüm) alanda uygulanan proje 4 etaptan oluşuyor. Merkez Beydağı Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çoğu sağlıksız ve güvensiz yapılardan oluşan toplam 4 bin 723 konut bulunuyor. Yıkımı devam etmekte olan bu konutların yerine yeni konutlar yapılıyor.

Proje çerçevesinde I. ve II. Etap'ta şu ana kadar bin 350 adet sağlıksız konut yıkıldı. Söz konusu bölgede toplam 4 bin 195 konut ile birlikte 2 adet eğitim tesisi, 2 adet sosyal tesis, 1 adet sağlık tesisi ile 2 adet de caminin yapımı devam ediyor. Bu konutlardan toplam 928 konutun teslimi yapıldı.

Geri kalan konut ve tesisler ise bu yılsonuna kadar tamamlanarak teslim edilecek. III. ve IV. Etaplar'da ise alışılmış tip proje dışında, Malatya'nın kent dokusuna ve mimarisine uygun tarzda özgün ve farklı proje çalışmaları gerçekleştiriliyor. Öte yandan III. ve IV. Etap'ta konutu bulunan ve hâlihazırda I. ve II. Etap'ta yapımı tamamlanan konutlardan almak isteyen hak sahipleri ile 606 konut karşılığında anlaşma sağlandı. 

Bu Sabah Malatya Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181