Malatya Tecde-Maşti bulvarında düzenleme çalışmaları yapıyor!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Tecde’yi Maşti Kavşağına bağlayan ve Güney Kuşak yolunun en önemli parçası olan Tecde-Maşti bulvarında son rütuşları yapıyor.
 
3.5 kilometreuzunluğunda 50 metregenişliğinde açılan bulvarın 1.5 kilometrelik bölümü geçtiğimiz yıllarda tamamlanarak trafiğe açılırken, kalan 2 kilometrelik bölümün 300 metrelik kısmı da geçtiğimiz aylarda asfaltlanmıştı.
 
1.7 kilometrelik bölümde MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından içmesuyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra, bulvar yolda asfalt öncesi stabilize ve alt temel malzemesi serimine devam ediyor.
 
Güney Kuşak Yolunun bağlantı yollarından biri olan bulvar,  Çevre yolu batı girişi ve Fahri Kayahan Bulvarı başta olmak üzere Tecde, Karakavak, Çilesiz bölgesindeki trafik sirkülasyonunu azaltacak.
 
Geçtiğimiz yıllarda açılan2 kilometreuzunluğunda30 metregenişliğindeki Çiftlik Caddesi de yine Tecde-Maşti bulvarına bağlanarak, batı istikametinde yeni bir hat açılmış olacak.
 
Bulvar üzerinde bugüne kadar 38 evin kamulaştırması yapılarak yıkılırken, 250 bin m3 hafriyat ve dolgu işleri yapıldı. Kamulaştırma ve altyapı çalışmalarına bugüne kadar 4.5 milyon lira harcayan Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarının devamında yolda üstyapı çalışmaları da yapacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181