Malatya'da 2 mahallede kentsel dönüşüm!
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 9 Kasım'da başladığı Kasım Ayı Olağan toplantılarını, 23 Kasım Çarşamba günü yaptığı 3. oturumunda tamamladı. Toplantıda, Taştepe ve Hanımın Çiftliği mahallelerinin kesiştiği 28 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılması ile ilgili borçlanma, feragatta bulunma ve protokol işlemleri ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda başlayan Kasım Ayı Olağan Toplantısının 3. oturumuna, Meclis 1. Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti. Gündem maddeleri içerisine yer alan birçok konu görüşülerek karara bağlanırken, maddelerin bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 Mali Yılı Bütçesi ile ilçe belediye bütçelerini de görüşerek karara bağladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda 530 milyon lira olarak kabul edildi. Ayrıca ilçe belediyelerinin bütçeleri ise; Battalgazi 145, Yeşilyurt 143.6, Doğanşehir 22 bin 7, Akçadağ 14, Darende 40, Hekimhan 15 bin 28, Pütürge 14.5, Yazıhan 12 bin 720, Arapgir 7 bin 370, Arguvan 7 bin 7, Kuluncak12 bin 521, Kale 5 bin 565, Doğanyol Belediyesi 3 bin 5 milyon lira olarak kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi, Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 106. maddesi doğrultusunda, masrafı maliyetini geçmesinden dolayı 10 TL ve altındaki alacakların Terkini kararlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu rakamlardaki alacaklarının toplamının 19 bin 295 lira olduğu kaydedildi.

Son yıllarda önemli projelerin gerçekleştirildiği Kentsel Dönüşüm Projesi, Taştepe ve Hanımın Çiftliği mahallelerinde de uygulanacak. Taştepe ve Hanımın Çiftliği mahallelerinin kesiştiği 28 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılması ile ilgili borçlanma, feragatta bulunma ve protokol işlemleri ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verildi.

Toplantıda ayrıca Kernek Hidroelektrik Santralinin Esenlik Şirketine, işletme devri de kabul edildi. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısını 7 Aralık 2016 tarihinde saat 14.00'te yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nursel Mutlu 6 yıl önce

Kernel Toprak-su evleri kentsel dönüşüme girer mi

Avatar
Nursel Mutlu90 507 541 2554 6 yıl önce

Kernel Toprak-su evleri kentsel dönüşüme girer mi

Avatar
Nursel Mutlu90 507 541 2554 6 yıl önce

Kernel Toprak-su evleri kentsel dönüşüme girer mi

Avatar
Nursel Mutlu 6 yıl önce

Kernel Toprak-su evleri kentsel dönüşüme girer mi

banner182

banner181