Malatya 'Prestij Cadde Dönüşüm Projesi' hızla sürüyor!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolunun önemli parçalarından biri olan Yusuf Özal Caddesi’nde sürdürdüğü prestij cadde dönüşüm projesine devam ediyor.
 
Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği Kernek Mahallesini, Çöşnük ve Fırat Mahallelerine bağlayan 1.5 kilometre uzunluğundaki yolda ilk olarak altyapıyı yenileyen Büyükşehir Belediyesi, üstyapı çalışmalarını ise tüm hızıyla sürdürüyor.
 
35 metre genişliğindeki yolda üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırımlar, cep otoparklar ve 4 metre genişliğinde bisiklet yolları yapılıyor. Peyzaj, yeşillendirme ve aydınlatma çalışmalarının da yapıldığı yolda son olarak asfalt serimi yapılacak.
 
Kentsel dönüşümün yapıldığı Kernek’te ayrıca asfalt serimi yapan Büyükşehir Belediyesi, şuana kadar alanda 2 kilometrelik sıcak asfalt serimi yaptı. Çevre düzenleme çalışmalarının yapıldığı bölgede Büyükşehir Belediyesi yine asfalt serimine devam edecek.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yusuf Özal Caddesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Geziye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldılar.
 
Çakır: 2016 yılı için planladığımız çalışmalarımız devam ediyor
Malatya’nın bir çok cadde ve sokağının prestij cadde projeleriyle nezih bir görünüme kavuştuğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, prestij cadde projelerinin yanına Malatya trafiğini rahatlatacak önemli yollar ve bulvarların açılmasına da devam ettiklerini söyledi.
 
Bostanbaşı, Fahri Kayahan Bulvarı, Tecde, Mimar Sinan Caddesinde değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Çakır, “Yusuf Özal Caddemiz Güney Kuşak yolumuzla birleşen önemli bir yolumuz. Burada çalışmaların büyük bölümünü tamamladık. 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere araç yolumuz olacak. Bisiklet yolları, peyzaj, aydınlatma ve diğer çalışmalarla beraber burası çok güzel bir görünüme kavuşacak. Kentsel dönüşüm bölgesine yerleşecek nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak adına da bölgede şuan sıcak asfalt serimi yapıyoruz. Bu cadde de bittiğinde vatandaşlarımız rahatlıkla yolculuk edebilecekler. 2016 yılı için planladığımız bütün projelerimize şuan devam ediyoruz. Projelerimiz bittiğinde hem ulaşım rahatlayacak hem de Malatyalılar yeni, nezih ve ferah yollara kavuşmuş olacak” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181