Malatya Taştepe Hanımın Çiftliği kentsel dönüşüm projesi son durum!
Genel Sekreter Metin Torun, "Taştepe-Hanımın Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi ile Horata Vadisi Kentsel Dönüşüm Projeleri"ni de koordinasyon kuruluyla paylaştı. Taştepe-Hanımın Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler veren Torun şunları ifade etti;

"Deprem riskine karşı tedbir alınması gereken, çarpık ve sağlıksız yapılaşmaların bulunduğu, teknik altyapı ve donatı alanları yönünden yetersiz olduğu görülen ve 30 metrelik kuzey kuşak yolu (725 metre) güzergâhında bulunan ve Taştepe ve Hanımınçiftliği mahallelerinin kesiştiği yaklaşık 28 hektarlık (283382.376 m2) alanda kentsel dönüşüm yapılması hedeflenmiştir. Proje alan sınırı içerisinde yaklaşık 3000 kişi yaşamaktadır. Taştepe ve Hanımınçiftliği Mahalleleri idari sınırları içerisinde kalan teklif alanda; 488 adet parsel bulunmaktadır. Proje alanında; mevcut durumda l adet okul, l adet dini tesis alanı, 12 adet ticaret alanı bulunmaktadır. Proje alanında; 500 tane müştemilatve 574 tane konut bulunmaktadır. Bu konutların bağımsız bölüm sayısı 810 adettir. Taştepe-Hanımınçiftliği Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesine yönelik Büyükşehir Belediye Meclisimizin 08.09.2016 tarih ve 484 sayılı kararına istinaden hazırlanan teklif dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 07.03.2017 tarihli ve 3220 sayılı yazısı üzerine; Bakanlar Kurulu'nca 13.03.2017 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı alınmıştır. 22.04.2017 tarihli ve 30046 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır. Taştepe-Hanımınçiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi için; vaziyet planı, 3 boyutlu görseller ve animasyon hazırlanmıştır. TOKİ ile proje ortaklığı konusunda görüşmeler yapılmıştır. TOKİtarafından proje alanında yapılan incelemeler sonucunda protokol çalışmalarına başlanmış olup gerekli evraklar hazırlanarak gönderilmiştir. Proje ortağımız TOKİ tarafından hazırlanacak ön protokol beklenmektedir."

M. Ali Günaydın / Sonsöz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181