Malatya Taştepe ve Hanımınçifliği’ne konut müjdesi!
Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Vekili Ali Deniz Süremen başkanlık etti. Koordinasyon Kurulu Toplantısında Malatya’daki projeler, proje bedelleri ve harcamalar anlatıldı.
 
4 BİN 723 KONUT TESLİM EDİLDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Koordinasyon Toplantısında, Melekbaba ve Hanımınçifliği’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5 bin konutun yapılacağını söyledi. Malatya’da TOKİ tarafından yapımı biten konut sayısının 4 bin 723 olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, “Türkiye’nin en büyük toplu konut projesi Malatya’da yapılıyor. TOKİ’nin bugüne kadar Malatya Beydağı alanında yapıp teslim ettiği konut sayısı 4 bin 723’tür. 3’üncü etap içinde şu an çalışmaların devam ettiğini söylemek istiyorum. Bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ koordinesinde yapılıyor. 3. ve 4. etap dediğimiz etapla ise ihale çalışmaları TOKİ tarafından devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
 
TAŞTEPE VE HANIMÇİFLİĞİNE 2 BİN KONUT YAPILACAK

Taştepe ve Hanımçifliği’nde kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler veren Torun, kentsel dönüşüm kararının Bakanlar Kurulu’nun ardından Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla beraber Taştepe ve Hanımınçifliği’nde Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara hız verdiklerini bildirdi. Torun, “Taştepe ve Hanımınçifliği’nde yaklaşık 810 adet bağımsız evlerin bulunduğu alanda 2 bine yakın konutun yapılacak. Burada özelikle orta ve alt gelirli vatandaşlarımız var ve onları çok ferah bir mekana kavuşturmuş olacağız. Şu an TOKİ ile protokol yapma sürecindeyiz. Protokol ile birlikte yakın zamanda kazmayı vuracağız” diye konuştu.
 
ÇAKMAK KIŞLASI FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, “Çakmak Kışlası’nda bulunan alanda gerek sanayi, gerek konut ihtiyacı, gerek sosyal tesisler olmak üzere Milli Savunma Bakanlığında görüşmeler yapıldı. Ön protokoller yapıldı. Bu projelerle bölgemizde ciddi kentsel dönüşümler ortaya çıkacak. Şu fizibilite çalışmalarımız devam etmekte” ifadelerinde bulundu. 

BARAJ STATÜSÜNDE
Torun’un konuşmasının ardından DSİ Elazığ Bölge Müdürü İlker Arslan, Malatya’da DSİ tarafından yapılan göletlerin baraj statüsünde olduğunu söyledi. İl Koordinasyon Toplantısında söz alan Bölge Müdürü İlker Arslan, Malatya’da DSİ olarak tarım arazilerin suya kavuşabilmesi için projeler ürettiklerini ifade etti. Yapılan yatırımların ve yapılan göletlerin statüsün baraj konumunda olduğunu belirten Arslan konuşmasında, “Malatya’da yapılan göletler baraj statüsünde. Göletlerimizin bir an önce hizmete girmesi için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Ödenekler ve projelerimizde genel müdürlüğümüzden çok büyük destek alıyoruz” dedi.

Bu Sabah Malatya

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esmer çulfa 2 yıl önce

Malatya Taştepe TOKİ konutları ne zaman yapılacak ne zaman başvurular ne Zaman yapılacak bilgi verir se biz sevinirim çok teşekkür ederim şimdiden herkese hayırlı olsun inşAllah

banner182

banner181