'Malatya Yeşiltepe'nin gelişmesinin yolu kentsel dönüşümdür'!
Yeşiltepe gibi çok yoğun nüfuslu bir yerin, giderek büyüyen ve gelişen Fahri Kayahan gibi gelişmediği konusuna açıklık getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yesiltepe'nin küçük parsel ve sokaklardan oluştuğuna dikkat çekti. Böyle olunca Yeşiltepe'ye müteahhidin de girmediğini belirten Başkan Polat, "Yesiltepe'nin ve Çevreyolu'nun altındaki bölgelerin gelişiminin ve dönüşümün yolu kentsel dönüşümdür" dedi.

Yeşiltepe Bölgesi yaklaşık 70 bin nüfuslu, köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen istenilen ölçüde gelişememesi başta vatandaşlar olmak üzere birçok kesimin dikkatlerinden kaçmıyor. Fahri Kayahan bölgesinin daha yeni kurulmasına rağmen Yeşiltepe'den kat be kat gelişmesine bir anlam veremeyen vatandaşlar, kendi bölgelerinin de gelişmesini isterken, "Fahri Kayahan Bölgesi devasa bir şekilde büyüyor. Ancak Yeşliltepe gibi nüfusu çok olan yerlerde maalesef fazla bir büyüme söz konusu değil. Yeşiltepe için ne yapabilirisiniz ya da ne yapılabilir" sorusuna cevap vererek, önemli bir açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, önemli açıklamalarda bulundu.

İmarının düzgün bir şekilde planlanıp yapıldığı için Fahri Kayahan gibi yerlerin daha hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Polat, kendisinin de Yeşiltepeli olduğunu hatırlatarak, ilkokulu da Şeker İlkokulu'nda okuduğunu dile getirdi.

MÜTEAHHİT GİREMİYOR
Yesiltepe'nin küçük parsellerden oluştuğuna dikkat çeken Başkan Polat, "O zamanlar Yeşiltepe ile Karakavak'ın arsa fiyatları birbirine yakındı hatta Yeşiltepe Karakavak'tan daha pahalıydı. Fakat Yeşiltepe küçük küçük parsellerden oluşan her bir parselde bir evin olduğu yani o günkü şartlarda 'başımızı sokacağımız 2 göz evimiz olsun' . mantığıyla oluşmuş bir mahalle pozisyonunda. Karakavak, Fahri Kayahan, Tecde bölgeleri ise boş. 10-20 dönüm arazinin içerisinde bir r ev şeklinde bir yer. Buralarda ufak parseller yok. Böyle olunca buraların düzgün bir şekilde imarı yapılmış oldu. Ama Yeşiltepe'de bunu gerçekleştiremiyorsunuz. Çünkü sokaklar oluşmuş artık. Ve o günün şartlarına göre sokaklar oluşmuş. Müteahhit girmiyor. 3-4 evi birleştirip ancak bir bina yapabilir. Müteahhidin 3-4 evi birleştirdiği zaman bu evlerin sahiplerine bir şeyler vermesi gerekiyor" diye konuştu.

STANDARTLARI YÜKSELTMELİYİZ
Fahri Kayahan'ı kendilerinin büyütmediğine dikkat çeken Başkan Polat, şunları kaydetti: "Fahri Kayahan'ı biz büyütmüyoruz. Yolunu yapıyoruz, çalışmasını yapıyoruz ama özel sektör önde gidiyor. Yesiltepe'nin ve çevreyolunun altındaki bölgelerin gelişiminin ve dönüşümün yolu kentsel dönüşümdür aslında. Kentsel dönüşümde çok zor ve sıkıntılı bir süreç. İnşallah Afet evleri için düşünülen kentsel dönüşümü bu sene başlatırız. Böyle bir adım atmayı ve böyle bir birikim oluşmasını istiyoruz. Bunun için biz de çevreyolunun altı dediğimiz bölgelerde var olan şekliyle standartları yükseltmeyi hedefliyoruz. Yolların standartlarını yükseltmeliyiz. Sosyal donatı olarak gençlik merkezleri, yeşil konaklar oluşturmalıyız. Buraların çocuklarına destekler vermeliyiz. Ve bu bölgelerde de bu çalışmaları yapıyoruz."

Mutlu Sarıgül / BuSabah Malatya Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181