TOKİ Malatya Yeşilyurt'ta 383 konutun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında, Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde inşa edilecek 383 adet konutun ihalesi yapıldı.

26 Şubat 2018, Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında 6 dükkan, cami, mahalle odası ve okuma odası ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor. Projede, yükseklikleri zemin+4 ve zemin+6 olan konutların 4’ü 1+1, 171’i 2+1, 208’i ise 3+1 planında inşa edilecek.

TOKİ ile Yeşilyurt Belediyesi arasında “Malatya Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”ne ait protokol, 10 Mayıs 2017 tarihinde imzalandı. Proje çerçevesinde ekonomik ömrünü tamamlamış konutların bulunduğu ve yeterli sosyal donatısı bulunmayan 42 bin m²’lik alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı.  

Projede geleneksel ve modern mimari sentezlendi. Bina cephelerinde 1. kat seviyesine kadar yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, estetik görünümü zenginleştiren söveler ile geniş pencereler kullanıldı. Yerleşim alanı bu projeyle, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor tesisleri ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181