Yeşiltepe TOKİ Evleri ihalesi sonuçlandı!
Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki "Afetevleri" olarak bilinen bölgeye yaptırılacak olan 1. Etap da 383 adet konutu kapsayan projesinin yapım ihale süreci tamamlandı. TOKİ, ihaleyi yüzde 23.59 oranında tenzilat ile 54 milyon 189 bin TL ile teklif veren 2 firmanın iş ortaklığına verdi. İhalede 66 milyon 681 bin TL ile 54 milyon 189 bin TL arasında değişen 9 ayrı teklif verilmişti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında, Yeşilyurt İlçesi Yeşiltepe'de 'Afetevleri' olarak bilinen ve yaklaşık 37 yıl önce inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki ekonomik ömürlerini tamamlayan konutların yerine inşa edilecek toplam 3 83 adet konutun ihale süreci tamamlandı. İhale edilen projede 383 adet konut, hale kapsamında 6 dükkan, 1 cami, 1 mahalle odası ve 1 okuma odası ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor.

Yükseklikleri zemin+4 ve zemin+6 olan konutların 4'ü 1+1, 171'i 2+1, 208'i ise 3+1 planında inşa edilecek olan proje için toplam 9 firma ve ortaklık oluşumu teklif verirken, teklifler üzerindeki inceleme tamamlanarak sonuç açıklandı. Buna göre; 26 şubat 2018 tarihinde yapılan ihale 54 milyon 189 bin TL ile yüzde 23.59 oranında tenzilat ile teklif veren Arslanlar İnşaat + Gaziantep Gold Yapı İnşaat firmalarının iş ortaklığının teklifi onaylanarak, ihale bu iki şirketin ortaklık oluşumuna verildi. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci telif olarak ise Özsinan İnşaat+Atabek İnşaat firmalarının iş ortaklığının yüzde 15.79 tenzilat ile verdiği 59 milyon 717 bin TL. belirlendi.

Bu arada, TOKİ tarafından proje ile ilgili olarak verilen bilgide şu açıklama paylaşılmıştı; , "TOKİ ile Yeşilyurt Belediyesi arasında Malatya Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"ne ait protokol, 10 Mayıs 2017 tarihinde imzalandı. Proje çerçevesinde ekonomik ömrünü tamamlamış konutların bulunduğu ve yeterli sosyal donatısı bulunmayan 42 bin metrekarelik alanda 'yerüıcle dönüşüm' esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Projede geleneksel ve modern mimari sentezlendi. Bina cephelerinde 1. kat seviyesine kadar yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, estetik görünümü zenginleştiren söveler ile geniş pencereler kullanıldı. Yerleşim alanı bu projeyle, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor tesisleri ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor."

Savaş Barış / Yeni Malatya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ersin ceylan 5 yıl önce

Avatar
Dilan duman 6 yıl önce

Nerede baş vurabiliyoruz

Avatar
Dilan duman 6 yıl önce

Nerede baş vurabiliyoruz
Peşinat ne kadar

Avatar
Emel 5 yıl önce

Ne zaman başvurular

banner182

banner181